4-1
15 maart, 00:00
PSV F1 logo
Wilhelmina Boys E4 logo

Voor deze wedstrijd was de spanning groter en meer voelbaar dan anders. De tegenstander was tweede op de ranglijst en de geruchten doen de ronde dat ze groot zijn, twee jaar ouder en goed voetbalspel in zich hebben. Bovendien hebben ze, op één gelijkspel na, ook alles gewonnen. Zal de opwarmwedstrijd van vorige week zijn vruchten afwerpen? Komt het tweede kampioenschap in zicht?
    PSV begon sterk en had na vijf minuten spelen het geluk al aan haar zijde. Ruud gaf een pass op Björn dwars over het veld, Björn zette de bal voor en Cody reageerde attent; 1-0. Gelukkig, de kop is er af. Maar wat volgde was nog steeds pure strijd. Wilhelmina Boys (en girl) waren door deze achterstand nauwelijks uit het veld geslagen en gingen vol goede moed door. De verdedigers James, Armando en Jordan moesten regelmatig handelend optreden, maar konden de tegenstander nog steeds beletten om echt uit te halen. Pepijn hoefde nog nauwelijks in actie te komen. De PSV aanval ging intussen ook onverwoed verder. Ruud en Robin zagen hun doelpogingen echter voor langsgaan. De spanning bleef in de wedstrijd, zeker na de moedige redding van Armando die de bal van de doellijn haalde.
    Toch viel de 2-0 aan PSV zijde. Cody toonde met zijn onnavolgbare slalom grote klasse door vier spelers en de keeper te passeren. Ook Ruud, Baggio en Robin, die vele combinaties uitprobeerden zagen nog voor de rust wel het succes van hun actie; Ruud scoorde op aangeven van Robin de 3-0.
    Als dan een doorgebroken tegenstander, met vier PSV’rs in zijn kielzog, op ons doel afstevent, houden wij langs de lijn ons hart vast, maar blijft Pepijn koel en zeker. Hij loopt goed uit, plaats zijn voet strak op de bal die ver weg het middenveld in schiet.
    De strijdbaarheid is er, ondanks de 3-0, ook in de tweede helft niet minder om. Merijn moest verschillende keren sterk in actie komen en één keer liet de verdediging het gat te groot en bereikte de bal de netten; 3-1.
    Aan de andere kant zag Luc zijn befaamde afstandsschot over gaan, en zagen Robin, Bjorn en Jordan hun combinaties falen. De overigens uitstekend spelende keeper van de tegenpartij was hier ook debet aan. Op het einde van de tweede helft scoorde James uit een scrimmage na de corner van Robin de 4-1.
    Al bij al een wedstrijd die zijn naam eer aan deed; er was weer eens echte strijd. En die werd gewonnen door PSV. De optiedatum voor het kampioensfeest is al geprikt!