4. Doelpunt

Joep Vermeulen
  5. Wedstrijdverslag

PSV O14 aan kop

Zaterdag 15 februari stond de competitiewedstrijd thuis tegen AZ op het programma. Deze teams komen elkaar regelmatig tegen, en elke keer weer zijn het boeiende wedstrijden, waarin beide teams niet veel van elkaar verschillen. Zo was ook de afgelopen zaterdag gespeelde wedstrijd, twee teams die niet veel van elkaar verschilden, maar deze keer was het PSV dat de punten in Eindhoven hield.

PSV begon goed aan de wedstrijd, de verdediging stond goed zoals de laatste weken steeds het geval was geweest. Met soms mooi voetbal was PSV in de eerste helft toch wel de partij, die het meeste aanspraak mocht maken op een doelpunt. Dit had in de eerste minuut al kunnen gebeuren, alleen ging de goede kopbal van Robin van Duiven net naast. Het eerst wapenfeit van AZ was in de 15e minuut, een schot dat niet zo ver naast ging. In de 17e minuut was het dan wel raak voor PSV. Het is Jayden Etienne die langs de zijlijn van achteren naar voren opstoomde met de bal. Bij de achterlijn aangekomen is er nog maar één afspeelmogelijkheid, de bal voor het doel langs, Eus Waayers was goed naar binnen gekomen en kon de bal simpel binnenlopen. AZ ging na deze goal iets meer druk zetten naar voren, men wisselde veel van positie op het middenveld, hier moesten de PSV'ers wel even aan wennen. Maar langzaam kreeg PSV toch weer grip op de wedstrijd. Een minuut voor het einde kreeg AZ toch het doelpuntje waar men naar op zoek was geweest. Het enigste foutje in de eerste helft was dan ook meteen raak, een terugspeelbal die iets te zachtjes was, werd onderschept en binnen gewerkt. Hierdoor gingen de beide teams met een 1-1 stand de rust in.

In de zesde minuut na rust wist Nicolas Verkooijen de voorsprong weer in Eindhovens voordeel te beslechten. Een voorzet van Raf van de Riet was eigenlijk iets te ver, maar Nicolas stond op de goede plaats, twijfelde niet, nam de bal in één keer op de pantoffel en de bal vloog onhoudbaar het doel in. Na een minuut of tien kwam AZ weer op gelijke hoogte, wederom een terugspeelbal die te zacht was, werd wederom onderschept. En er werd wederom gescoord, dus moest PSV wederom op jacht. In de 57e minuut kan Onesime zich door wilskracht en fysieke kracht vrij spelen op de rand van het strafschop gebied, ziet Jordy Bawuah vrij staan, speelt de bal, Jordy blijft heel koel en weet de bal geplaatst binnen te werken. Met deze nieuwe voorsprong van 3-2 is het PSV dat niets meer weg geeft. Wel laat Onesime nog een kans liggen door een penalty te missen. Ook weet Onesime de bal nog, uit een moeilijke hoek op de paal te krijgen. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd is het Eus die een vrije trap van een meter of twintig schitterend in de verre hoek in het doel plaatst.

Een mooie 4-2 overwinning dus voor PSV O15, die donderdag nog een vriendschapelijke wedstrijd zal spelen tegen Willem II, waarna men een ruime week vrij zal zijn om weer op krachten te komen. Daarna zal op 7 maart Ajax op bezoek komen en zal deze wedstrijd in het teken gaan staan van de eerste plaats in de competitie.