3. Doelpunt

Joep Willems
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 boekt late zege na fantastische comeback tegen Sparta

Op de eigen PSV Campus De Herdgang heeft PSV O13 een late overwinning geboekt. De ploeg keek halverwege de eerste helft tegen een 0-3 achterstand aan, maar toonde een enorme veerkracht en wist uiteindelijk nog met 4-3 te winnen.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat PSV een resultaat zou behalen. De ploeg was erg slordig in balbezit, liet zich in persoonlijke duels te vaak aftroeven en gaf achterin te veel ruimte weg. Sparta profiteerde optimaal van deze geboden mogelijkheden en stond na 23 minuten spelen al met 0-3 voor. Vlak voor rust deed PSV wat terug, toen Sami Bouhoudane met een harde kopstoot de bal in de kruising werkte. Met een 1-3 tussenstand gingen beide teams aan de thee.

PSV wist dat het spel in de tweede helft beter moest en bracht al snel de spanning volledig terug in de wedstrijd. Na een vlotte combinatie tussen Isaï Middag en Sami Bouhoudane kreeg eerstgenoemde de bal voor zijn voeten. Met een mooie krul wist hij de Sparta-doelman te verschalken. Niet veel later kwamen de Eindhovenaren zelfs op gelijke hoogte, toen Sami Bouhoudane sterk doorzetten van Rens Boon tot doelpunt promoveerde. PSV rook dat er meer te halen viel en wist al snel enkele goede kansen te creëeren. Zo belandden pogingen van Jari Horsten en Benjamin Khaderi in de handen van de doelman en kopte Sami Bouhoudane geheel vrijstaand op de paal. In de laatste minuut van de wedstrijd beloonde PSV zich voor de sterke tweede helft, toen een uittrap van doelman Stijn Kuijsten bij Sami Bouhoudane belandde. De spits stuurde Joep Willems weg, die de bal hard in de kruising werkte. De vreugde bij de Eindhovenaren was groot, aangezien de ploeg zich uit verslagen positie nog naar een overwinning wist te knokken.

Komende dinsdag speelt PSV O13 een oefenwedstrijd tegen Willem II, de wedstrijd tegen de Tilburgers begint dan om 18:00 uur. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg in de kwartfinale van de beker, als Ajax op bezoek komt in Eindhoven. Deze wedstrijd begint dan om 11:00 uur.