PSV O16 logo

Sven Simons

Jamal Gonzaga

PSV verstevigt koppositie

In een kwalitatief niet hoogstand duel deed PSV zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht niettemin uitstekende zaken. Tegen de altijd lastige tegenstander behaalde PSV voor de derde competitieronde op rij de volle winst en verstevigde het, voor wat het waard is na drie duels, de koppositie in de kampioensklasse.

Utrecht en PSV maakten er allesbehalve een spektakelstuk van. De eerste echte kans was voor Utrecht dat in de zesde minuut met een volley na een scrimmage in het strafschopgebied keeper Rick dwong om gestrekt naar de hoek te gaan. Het duurde vervolgens niet minder dan een klein half uur voordat PSV daar in aanvallend opzicht iets tegenover wist te stellen. Rechtsbuiten Ruben kwam naar links over om van die kant een indraaiende corner te nemen. Zijn scherpe trap belandde direct op de eerste paal nadat die door een aantal benen werd gemist en bracht Utrecht ternauwernood redding. Een paar minuten later wist PSV toch op voorsprong te komen na een geweldig uitgevoerde aanval. Jamal controleerde links buiten het strafschopgebied de bal en gaf vervolgens een afgemeten indraaiende voorzet op de inlopende Sven die hard en gericht de 0-1 binnenkopte. Hoewel PSV met dat psychologische voordeel leek te kunnen gaan rusten wist Utrecht ruim in de blessuretijd na een curieus moment nog op gelijke hoogte te komen. Keeper Rick kwam ver zijn goal  uit na een diepe bal van Utrecht, die hij echter verkeerd inschatte. De spits van Utrecht kon de bal nog net over de uitlopende keeper liften waarna die traag binnen stuitte, 1-1.

Hoewel ook in de tweede helft de eerste grote kans voor Utrecht was, maar van dichtbij werd over geschoten, had de eerste treffer in het ook matige tweede bedrijf voor PSV moeten zijn. Jaivy rondde een goede aanvallende actie af met een uitstekende voorzet bij de tweede paal die echter net door Jason werd gemist. Tien minuten voor tijd pakte PSV alsnog de volle winst. Matteo bereikte met een verre hoge bal Jamal die bij de tweede paal eerst half mis kopte, maar de bal daarmee in tweede instantie voor zichzelf klaarlegde en van dichtbij hard inschoot, 1-2. Ruim in de blessuretijd kreeg Jason tot slot nog de kans om de score op te voeren maar zijn vrije trap eindigde op de kruising.

Ondanks het niet oogstrelende spel vandaag een prima overwinning voor PSV, dat na drie winstpartijen ongeslagen, gedeeld, de ranglijst aanvoert. Na het komende carnavalsweekend speelt PSV op 29 februari aanstaande om 14.30 uur thuis de kraker tegen medekoploper Ajax.

Rick Jonkers; Jaivy Lourens, Jesper Uneken, Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen ©; Matteo Dams, Sven Simons (61/Elvic Jager), Julian Kuijpers (41/Chahid el Allachi); Ruben van Bommel (48/Tyron Perret Gentil), Jason van Duiven, Jamal Gonzaga.