3-5
15 februari, 00:00
NEC/FC Oss O14 logo
PSV C2 logo

Nadat we vorige week na een goede comeback de drie punten bij Sparta hebben meegenomen stond vandaag de uitwedstrijd tegen NEC op het programma. In de najaarscompetitie hebben we ook tegen hun gespeeld en hadden we met 1-3 gewonnen.
    Er stond vandaag een harde wind op het veld waar beide teams mee moesten omgaan. Wij zijn begonnen met de wind tegen.
    Na 2 minuten kreeg NEC na een ingooi al een grote kans, maar deze eindigde op de paal waarna Kyan hem tot een corner kon verwerken. Helaas werd er uit deze corner gescoord waardoor we vroeg op achterstond kwamen, 1-0. PSV leek een beetje van slag waardoor NEC in de 12de minuut vanuit de omschakeling door kon lopen en net voor de achterlijn de bal terug kon leggen waarna de spits de 2-0 kon binnen tikken. In de 21ste minuut kreeg PSV op de helft van de tegenstander een vrije trap. Deze werd door Davy voor de goal gegooid en door Vince op de paal geschoten. De bal komt weer terug in het spel en na goed opletten van Vince kon die hem zelf binnen tikken 2-1. Vrijwel meteen na de aftrap komt NEC weer voor onze goal maar ze treffen wederom de paal. Na een half uur spelen onderschept Benji de bal en speelt Davy in. Die stuurt goed Remco diep en die kan legt hem prima klaar waardoor Sem hem alleen nog binnen hoeft te schieten. 2-2 na een prima aanval! Vlak voor rust krijgt PSV nog een ingooi waaruit Benji de bal naar Remco gooit. Die gaat nogmaals op avontuur en kon in de 16 alleen nog gestopt worden door een overtreding. Penalty voor PSV! Na onderling overleg is door de boys besloten dat Remco de penalty zelf mag nemen. Hij stelt niet teleur door de bal hoog rechts in de hoek te schieten. 2-3 op slag van rust!
    In de rust werd er 3 keer gewisseld. Joey ging op de plek van Tijn, Bryan op de plek van Benji en Joop op de plek van Vince.
    We beginnen na rust een stuk beter en dat resulteert meteen in een goede kans. Nadat Sekou een goede individuele actie heeft en Sem met een steekpass voor de keeper zet hoeft Sem alleen de keeper nog maar te verslaan. Dit lukt hem ook, alleen telt het doelpunt pas als de bal over de lijn is en daar stak de verdediger van NEC nog net een stokje voor door hem net voor de doellijn weg te trappen. In de 46ste minuut word Gregory eraf gehaald en vervangen door Arne. Een paar minuten later word Sem vervangen door Jay, Sekou is de nieuwe spits en Jay sluit aan op het middenveld. In de 64ste minuut word er door Abou ongelukkig uitverdedigd. De speler van NEC kan de bal voorgooien en via via word de bal binnen gewerkt door NEC. 3-3. Meteen na de aftrap gaat PSV weer vol voor de overwinning en krijgt het meteen een grote kans. Nadat Remco een goede pass heeft op Sekou schiet Sekou van dichtbij over. Nadat het horloge van vervangend trainer Edwin de Wijs aangaf dat de reguliere speeltijd over was gaf de keeper van NEC nog een cadeautje aan Sekou. Na een diepe bal van PSV probeerde de keeper deze weg te trappen. Alleen raakte hij de bal helemaal verkeerd waardoor de bal zo voor de voeten van Sekou kwam. Die pakte dit cadeautje graag uit en scoorde de 3-4. PSV had er nog niet genoeg van en na een goede individuele actie van Remco legt die de bal perfect op het hoofd van Davy. Die kopt de bal binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 3-5. Hierdoor namen we na wederom een achterstand toch mooi de drie punten mee naar Eindhoven. Klasse Boys!