Baronie D1 logo

Na een Periode van Tafelen, Feesten en goede voornemens was het vandaag weer tijd voor het echte werk: Voetbal !
    Menig gemotiveerd sportman zit op deze periode te wachten, het einde van de winterstop.
    Ook bij de D2 had deze winterstop lang genoeg geduurd. Terug die voetbal tenues aan en die groene mat op. Vandaag was Baronie te gast. Hierbij speelde een “oude” bekende. Namelijk Raphaël Nartey.
    Diegene die te laat op de afspraak waren hadden al twee doelpunten van Cody gemist. Het eerste kwam voort uit balverlies bij Baronie waar Cody tussenzat en naast de doelman binnenschoof, de andere door uit mooie lobbal over de doelman. Na drie minuten 2-0.
    Na vier minuten eerste kans voor Baronie, maar Luc zette op het juiste moment een prima tackle in en werkte weg voor de bezoekers gevaarlijk konden worden. Vooraan zat het goed en achteraan dus ook. Het zou een moeilijke dag kunnen worden voor de bezoekers.
    Dat werd na zes minuten nog eens onderstreept door Amar, hij kreeg de bal perfect aangeboden door Justin en knalt in de korte hoek binnen. 3-0.
    Jordan met de prima voorzet op Cody, maar “Cood” koos voor de controle in plaats van de kopbal, en weg was de kans. Hij had iets moois in gedachte.
    Maar kansen creëren ging vlot en gedurende de eerste helft leek Baronie de speelbal van een uitgelaten PSV.
    Na 15 minuten volgt een strafschop voor PSV, na een iets te opzichtige handsbal in de zestien. Justin knalt de penalty binnen. 4-0.
    Jordan gaat nog zijn kans met een afstandsschot, maar de doelman redt knap. Na samenspel Amar-Justin komt Huseyin in balbezit, hij twijfelt niet en schiet de 5-0 binnen.
    Tot dan stuk voor stuk mooie aanvallen en mooie kansen, laat ons zo stellen, “het liep lekker”.
    Net voor de rust krijgt Baronie nog een kans maar zij besluiten met een schot op de lat. Pepijn zag het graag gebeuren. Pep tot dan enkel wat terugspeelballetjes, verder niets. Saaie boel voor een doelman. Maar ook hij genoot van datgene wat voor hem gebeurde.
    De ruststand is 5-0.
    Na de rust een heel ander Baronie, met na 1 minuut al een kans, maar Arne zit ertussen.
    Twee minuten later, vrije trap bezoekers, en deze valt precies onder de lat binnen, 5-1.
    Het rondspelen achteraan bij PSV gebeurt naar mijn bescheiden mening iets te nonchalant, er volgt weer een schot van Baronie, dit keer suist het schot net over. PSV speelt met vuur.
    Het antwoord van de thuisploeg volgt dan iets later, voorzet van op rechts door Amar en Roland neemt in één keer over en laat de doelman geen kans. 6-1.
    Een laterale pass achteraan wordt onderschept door Rafaël recht op doel af, maar hij geraakt niet voorbij Arne.
    James kan bij een hoekschop inkoppen maar zijn kopbal wordt van de lijn geveegd. James en even later Robin krijgen nog de kans op de 7-1 maar de doelman van de bezoekers staat telkens op de juiste plaats.
    Eindstand 6-1.
    De eerste helft was goed, maar bij de tweede helft miste ik toch een beetje de wil om Baronie en met de billen bloot terug richting Breda te sturen. Hoewel gezegd moet worden dat Baronie een prima tweede helft speelde. Maar als het bij de rust al 5-0 is… begin er dan maar aan hé.
    Het jaar is goed ingezet en de jongens hebben de feestperiode goed verteert. Het kanon staat op scherp, dat belooft voor de rest van het seizoen.
    Feesten is leuk, maar leve het voetbal !