3. Doelpunt

Jaivy Lourens
  4. Wedstrijdverslag

PSV sluit jaar af in stijl

In de laatste wedstrijd voor de winterstop waaraan het belang was komen te ontvallen door de plaatsing voor de kampioenspoule vorige week, behaalde PSV niettemin nog een psychologische overwinning. Op Papendal won PSV met 1-3 van Vitesse, waarmee het de Arnhemmers door een veel beter doelsaldo (PSV scoorde gemiddeld maar liefst 4 goals per wedstrijd) nog voorbij ging en uiteindelijk als tweede in de najaarscompetitie eindigde.

PSV nam al snel in de eerste helft afstand van Vitesse met twee geweldige goals. In de 17e minuut kreeg Sven alle ruimte om vanaf de rand van het strafschopgebied aan te leggen voor een schot. Met zijn linker schoot hij de bal buiten het bereik van de keeper strak in de kruising, 0-1. Ruim vijf minuten later leverde Shi-jon met een fantastische actie de voorbereiding voor de tweede goal van PSV. Aan de zijlijn pikte hij de bal op waarna hij op snelheid het strafschopgebied opzocht en vanaf de achterlijn Ruben bediende die bij de eerste paal de 0-2 binnen schoot.

Het duurde tot de 66e minuut dat Vitesse een tegendoelpunt wist te maken. Ondanks een blessure van een eigen speler zette Vitesse een aanval door waarin het alleen voor Rick wist te komen en de hoek voor het uitkiezen had, 1-2. Met een fraaie ingestudeerde vrije trap gooide PSV een paar minuten voor het eindsignaal de wedstrijd definitief in het slot. Milan stuurde Jamal het strafschopgebied in en zijn lage voorzet werd door de inlopende Jaivy hard bij de eerste paal binnengeschoten, 1-3.

Een uitstekend resultaat als slotstuk van een competitiehelft waarin PSV ondanks de prima cijfers (gemiddeld bijna twee punten per wedstrijd en een doelsaldo van +30) lang moest strijden om een plekje in de kampioenspoule, hetgeen uiteindelijk met een tweede plaats ruimschoots werd behaald. Nog een training en dan is O16 een paar weken vrij. PSV speelt na de winterstop op 11 januari om 12.30 uur vriendschappelijk uit tegen VVV. Een fijne vakantie allemaal, staf en spelers van O16 wensen iedereen mooie feestdagen!

Rick Jonkers; Koen Jansen (50/Tyron Perret Gentil), Milan Govaers ©, Matteo Dams, Julian Kuijpers; Luc Netten, Sven Simons (59/Chahid el Allachi), Tijmen Niekel; Ruben van Bommel (62/Jaivy Lourens), Shi-jon Martina, Jamal Gonzaga.

Gele kaart: Luc, Milan