3. Doelpunt

Joep Willems
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 wint najaarscompetitie in stijl

Met een overtuigende zege in Rotterdam heeft PSV O13 zich verzekerd van de winst in de najaarscompetitie. Sparta Rotterdam werd op eigen terrein met 1-6 aan de kant gezet.

PSV opende furieus en kwam al binnen twee minuten op voorsprong. Isaï Middag stuurde Gino Verhulst diep, die een fantastische voorzet afleverde. Deze werd bij de tweede paal binnengekopt door Sami Bouhoudane. Na deze goede start zakte PSV iets terug. Sparta kon beter in zijn spel komen en kreeg ook kansen, maar doelman Lucca Kiaba had een goed antwoord paraat toen de nummer tien van Sparta voor hem opdook. Na een klein half uur wist PSV op fantastische wijze zijn voorsprong te verdubbelen. De ploeg speelde zich, op eigen helft, goed onder de druk uit en met een aantal mooie passes werd Gino Verhulst aangespeeld. Net als bij de 0-1 bereikte hij met zijn voorzet Sami Bouhoudane, die knap binnen kopte. Niet veel later kwam Sparta terug tot 1-2, toen de bal na een blok van Michael Bresser op de stip werd gelegd. Doelman Lucca Kiaba kon zijn hand onvoldoende achter de strafschop krijgen, waardoor deze rustig binnen rolde. PSV liet het hoofd niet hangen na deze tegenvaller en direct vanaf de aftrap kwam de ploeg op 1-3. Een eerste poging werd nog gestopt door de Sparta-doelman, maar uit de daaropvolgende hoekschop wist Sami Bouhoudane zijn derde doelpunt binnen te koppen. Deze 1-3 was tevens de ruststand.

Na de hervatting besliste PSV al snel de wedstrijd. Joep Willems passeerde zijn tegenstander en trok de bal goed terug. Een Sparta-verdediger kreeg zijn voorzet ongelukkig tegen zich aan, waarna de bal in de verre hoek rolde. Niet veel later deed ook de net ingevallen Pieter van der Beek een duit in het zakje. De middenvelder werd op de rand van de zestien aangespeeld en met een droge knal in de korte hoek wist hij de doelman te passeren. Tien minuten voor tijd zette Joep Willems de eindstand op het scorebord. De buitenspeler passeerde twee tegenstanders en schoot, met een verwoestend schot, de 1-6 binnen.

Zo sluit PSV O13 een goede eerste seizoenshelft af met de titel in de Najaarscompetitie. De ploeg wist 12 van de 14 duels in winst om te zetten en scoorde in deze wedstrijden maar liefst 71 doelpunten. Na de winterstop speelt de ploeg een indoortoernooi in Delfzijl, waarna de bekercompetitie wordt hervat met een duel tegen Alphense Boys.

Lucca Kiaba (35/Stijn Kuijsten); Imran Yachou, Michael Bresser (35/Yalen Meulendijks), Benjamin Khaderi (35/Steyn Mussche), Rens Boon (35/Abdullah Hekmat); Pieter van der Beek (19/Jari Horsten), Raf Vullers (35/Joep Willems), Isaï Middag (35/Boet Mulders); Dichano Bulo, Sami Bouhoudane, Gino Verhulst (45/Pieter van der Beek).