Elvic Jager
  3. Doelpunt

4. Wedstrijdverslag

O15 pakt derde plek

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop stond al weer op het programma. Tegenstander van vandaag: de rood-wit gestreepten van Sparta Rotterdam. Eerder dit seizoen verloor PSV in een zeer matige wedstrijd met 2-1 in Rotterdam. Aangezien beide ploegen zich al voor de kampioenspoule wisten te plaatsten, stond er niets meer op het spel. Beide ploegen konden dus vrijuit spelen vandaag.

De eerste echte kans was meteen raak. In de 5e minuut zette aanvoerder Jason van Duiven en Julian Kwaaitaal een één-twee op die door eerstgenoemde fraai via binnenkant paal in een doelpunt werd omgezet: 1-0. PSV bleef ook na de snelle openingsgoal de betere ploeg en was vooral via de razendsnelle Elvic Jager levensgevaarlijk. Na een paar mogelijkheden onbenut gelaten te hebben was het diezelfde Elvic die in de 13e minuut de score verdubbelde. Na een snelle ingooi van Renzo Tytens kwam de bal via Julian bij Emir Bars die de achterlijn haalde en zag dat Elvic zijn voorzijn afrondde. Sparta voetbalde aardig mee, maar kon voorin dankzij scherp en goed verdedigen geen vuist maken. Het was dan ook wachten op de 3-0. Halverwege de eerste helft dacht Tim van den Heuvel deze op zijn hoofd te hebben na een voorzet van Jason, maar zijn kopbal trof geen doel. Een minuut later was het alsnog 3-0 toen wederom Elvic op rechts zijn tegenstander te snel af was en Jason in staat stelde zijn 2e van de wedstrijd te maken. Ook na de 3-0 zocht PSV na verdere uitbreiding van de voorsprong. Maar de schoten uit de tweede lijn waren allemaal een prooi voor de keeper. En de mee opgekomen Reda El Meliani was ook dichtbij een vierde Eindhovense treffer. Gescoord werd er niet meer zodat beide ploegen met een 3-0 stand de warmte van de kleedkamers opzochten.

Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Het tempo lag wat lager en dat bood Sparta de kans om keeper Bart Hamers wat warm te schieten. Bart werd er noet warm of koud van en keerde simpel de Rotterdamse inzetten. Eén keer zag hij een schot voorlangs gaan. PSV vond het allemaal prima en wachtte geduldig op het juiste moment om het duel te beslechten. Nadat eerst Jason dichtbij was toen hij nog net voor de uitlopende keeper zijn voet tegen de bal kreeg na een lange pass van Bram Rovers en zijn poging naast zag gaan, was het weer een lange bal van achteruit die aan de basis lag van een PSV doelpunt. De pass kwam van Reda die Elvic in de hoek aanspeelde. Wederom kwam de Sparta doelman ver zijn goal uit en hij werd geklopt door een lob van Elvic. Het laatste zetje kwam echter van Khaled Razak die zo zijn laatste wedstrijd voor PSV van extra glans voorzag.

PSV won zo zijn laatste wedstrijd van 2019 overtuigend en eindigde deze competitie als derde. Na de winterstop start de kampioenspoule en liggen alle kansen op een titel voor iedereen weer gelijk.

Na afloop werd door het team, staf en ouders nog stilgestaan bij het afscheid van Khaled en Manu die de opleiding verlaten. Wij wensen ze heel veel succes in hun carriére. En uiteraard wensen we iedereen hele Fijne Feestdagen en een goede jaarwisseling! Tot in 2020.