14 december, 14:30
Beloften sc Heerenveen logo
Jong PSV Vrouwen logo

Beloften PSV verliezen bij sc Heerenveen

Met de vier opeenvolgende overwinningen in de achterzak reisden de Beloften van PSV Vrouwen naar het hoge noorden. Maar evenals in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, verslikten de meiden van Aline Zeler zich in de degelijk en stug voetballende Friezinnen.

Matige eerste helft
    PSV begon de wedstrijd met aanvallende intenties, maar liepen zich vrijwel de gehele eerste helft stuk op het solide verdedigingsblok van Heerenveen. De Friezinnen loerden op de counter en waren daarmee na een kwartier succesvol door een snelle tegenaanval keurig af ronden: 1-0. De Eindhovensen zetten meteen daarna aan, maar ze speelden te traag en te onzorgvuldig om de tegenstander zelfs maar te verontrusten. Tegen het einde van de eerste helft had PSV ook nog de pech dat in een handsbal een penalty werd gezien. Keepster Elixabete Sarasola keerde de strafschop fraai, maar het was tekenend voor de wedstrijd dat Heerenveen eerder bij de rebound was dan PSV, Nikée van Dijk schoot de 2-0 ruststand binnen.

Energiekere tweede helft
    Tijdens de tweede helft kwam PSV een stuk beter voor de dag, er werd meer strijd geleverd in de duels, sneller naar voren gespeeld en lange tijd hing de aansluitingstreffer in de lucht. Dat die er niet kwam, had deels te maken met pech (schoten net over en op de paal) en deels met Heerenveen dat geconcentreerd bleef verdedigen. Ook een slotoffensief van PSV leidde uiteindelijk tot niet meer dan een handvol halve kansen en zo liepen de Eindhovense meiden tegen hun tweede nederlaag van het seizoen aan.

Eindstand Beloften Heerenveen Vrouwen - Beloften PSV Vrouwen 2-0.