1-2
14 december, 00:00
Fortuna Sittard D1 logo
PSV D1 logo

PSV D1 heeft in de op vrijdagavond gespeelde inhaalwedstrijd uit tegen Fortuna Sittard D1 een zwaarbevochten, maar dik verdiende 1-2 overwinning behaald.
    Fortuna Sittard startte goed aan de wedstrijd en had al binnen één minuut de score kunnen openen, maar Joep van Vroenhoven voorkwam dit door een strakke voorzet vanaf de linkerkant met z’n rode haardos net voor de tegenstander van Fortuna weg te koppen. Deze waarschuwing was nog niet genoeg voor PSV om goed wakker te worden en Sven van de Kerkhof had z’n handen en voeten vol aan de gevaarlijke linkerspits van Fortuna, wat hem naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter afging.
    Halverwege de eerste helft stuurde Jorrit Hendrix z’n maatje Endy Opoku Bernadina goed weg in de diepte, Endy klopte twee verdedigers op snelheid en schoof beheerst de 0-1 binnen. PSV bleef echter moeite houden met de felle tegenstand van Fortuna, waarbij de PSV verdediging met veel kunst- en vliegwerk een tegentreffer wist te voorkomen. Na de rust zette PSV de tegenstander in het ijskoude Sittard direct stevig onder druk, maar het was Fortuna dat uit één van de spaarzame counters voor de gelijkmaker zorgde. PSV zette nog een tandje erbij en na een mooie actie van Aron Schnorrenberg vanaf de rechterkant scoorde Endy z’n tweede treffer van de avond. Helaas keurde de scheidsrechter op advies van de grensrechter van Fortuna deze goal en volgens velen volkomen onterecht af. Wat een tegenvaller! PSV ging niet bij de pakken neerzitten en toen Endy binnen het zestienmetergebied werd neergesabeld door een Fortuna verdediger, dacht iedereen behalve de scheidsrechter aan een penalty. PSV liet zich niet ontmoedigen door het steeds warriger fluiten van de scheidsrechter en tien minuten voor tijd sloeg het tandem Endy en Michael genadeloos toe. Endy speelde Michael vrij in de zestien en Michael Maria omspeelde om zijn eigen unieke wijze een tegenstander, alvorens beheerst te scoren.
    Kort voor tijd soleerde Jordi de Wijs nog mooi door de verdediging van Fortuna, maar de paal stond een derde geldige treffer helaas in de weg. Fortuna werd niet meer gevaarlijk en PSV D1 begint dankzij deze nipte overwinning als koploper aan de winterslaap.
    Prachtige feestdagen allemaal en tot in 2008!