De slag om Eindhoven

Vandaag, tijdens het blijde intreden van de goede Sint in zowel Nederland als België werd er op de Herdgang gestreden om “Eindhoven”.

PSV D3 ontving de buren van FC Eindhoven, en dat het een strijd zou worden moest er niet worden bij vermeld. In deze derby gaat het natuurlijk ook een beetje om de eer.

FC Eindhoven werd bij de warming-up al goed bekeken en “groot” bevonden. Duels vermijden en vlot combinatie voetbal brengen was de boodschap. Op het spekgladde veld werd gegleden als was het een lieve deugd, recht blijven was voor beide ploegen in het begin vrij moeilijk, zou de regen hier iets mee te maken hebben? Ja dus.

PSV begon het best aan de wedstrijd en dat resulteerde al direct met een schot van Robin op de doelman. Ook Jordan trapte op doel maar gleed uit en gelijk was ook de kracht uit het schot.
    Ruud stond centraal en strooide met diepte passen, één daarvan kwam bij Cody, maar de doelman was paraat op het schot van Cody.
    Na 8 minuten eerste aanval van FC Eindhoven maar Arne greep in boven alles en iedereen.

Armando die een paar keer goed ingreep voor er echt gevaar was, was weer een blok graniet achteraan, maar zelfs een blok graniet kan zich blijkbaar pijn doen, want in één van die verdedigende acties blesseerde “Big A” zich en kon niet meer verder.

Het nummer 3 van FC Eindhoven moest ook enkele keren ingrijpen, zowel Cody als Jordan konden uithalen op doel, maar het nummer 3 verdedigde op imponerende wijze, qua snelheid haast te vergelijken met onze TGV, Steven Bosma. Die ging op zijn ondertussen vertrouwde linkerflank weer zo snel dat volgen zelfs moeilijk was, laat staan ingrijpen. Uit goede bron vernam ik dat FC Utrecht aan de mouw van onze Steven trekt. Maar wie zijn scouts stuurt naar de Herdgang vindt allicht zijn gading. Het loopt daar vol van de goudklompjes.

Baggio voelde zich vandaag op het natte veld ook in zijn sas, want hij was niet te betrappen op een foutje. Stevig, en haast elk duel winnend afgesloten.

Na 23 minuten slopen, werd er toch een barstje gevonden in de goede verdediging van FC Eindhoven, op een hoekschop van Cody was Robin er als de kippen bij om de bal binnen te knallen. 1-0.

FC Eindhoven kon nog eenmaal gevaarlijk zijn op een vrije trap vlak voor de rust, maar het harde schot ging net over het doel van Arne.
    1-0 ruststand.

Onmiddellijk na de rust zit de D3 op rozen. Cody, als een hinde door de defensie en hij schildert de bal heerlijk in de kruising. Wat een goal !!! 2-0.

Na alweer een mooie assist van Ruud op Rafaël knalt “Rafke” op de doelman. Bijna 3-0.
    Knap samenspel Cody, Steven, voorzet tot bij Robin, doorgetikt tot bij Jordan en knap binnengeknald. Helemaal 3-0 nu. Wedstrijd gespeeld, denk je dan.

Maar zo makkelijk geven de bezoekers niet op natuurlijk, het gaat tenslotte om de slag om Eindhoven. Op een schot van de bezoekende spits wijkt de bal af op een PSV verdediger en de bal caprioolt in doel, Stan zat er nog bijna bij, maar kwam net iets te kort. 3-1.

Luc, Bjorn, Lars en James speelde vandaag ook een heel degelijke wedstrijd, als je hier, tussen deze kleppers mag en kan voetballen gaat alles precies zo eenvoudig, zo komt een perfecte voorzet van Luc tot bij Robin en die knalt gewoon droog binnen alsof het niets is 4-1. En nog gaf FC zich niet gewonnen. 5 Minuten voor tijd komt de aanvaller van FC oog in oog te staan met Stan en schiet onder Stan de 4-2 binnen.

In een “oorlog” vallen gewonden, en na Armando moet ook Stan “De Man” met een blessure het strijdtoneel verlaten. Nog een cadeautje van een pittige training vorige week, toen kwetste hij zich bij een oefening afwerken op doel.

De laatste kans van de wedstrijd is voor onze topscorer Roland maar hij kopt een voorzet van Steven binnen bereik van de doelman.

4-2 is de eindstand. Na goede wedstrijd van beide ploegen is de zege en de eer voor de lampenclub.

En wat zo mooi is aan het voetbal, na de machtsstrijd van de kleine gladiatoren gaan we allemaal samen nog iets drinken en beleefde we weer een leuke dag. Heerlijk toch, het voetbal. ;-)