Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa

3. Doelpunt

Jeremy Antonisse
  4. Wedstrijdverslag

PSV speelde zaterdag de topper tegen de leeftijdgenoten van Feyenoord. In een vermakelijke wedstrijd trok PSV met twee doelpunten de winst al voor rust naar zich toe, een derde goal werd afgekeurd wegens buitenspel toen te vroeg werd ingelopen op een indraaiende vrije trap van Mohamed.

PSV straalde gevaar uit in de eerste helft. Al in de vierde minuut had Milan de 1-0 op zijn schoen toen hij na een uitstekende actie door Jayden op snelheid alleen op de keeper werd afgestuurd. Die wist toen nog redding te brengen. Een paar kansen verder moest hij echter het antwoord schuldig blijven toen Manu een corner van rechts van Mohamed goed binnenkopte bij de eerste paal, 1-0. Er waren toen 26 minuten gespeeld. Het gevaar van Feyenoord kwam tot dan alleen uit een vrije trap die net naast ging en een scrimmage voor de goal waarin Peter prima redding bracht. Nog geen vijf minuten na de 1-0 verdubbelde Mo de score met een fantastisch doelpunt. Van ongeveer 30 meter links van de goal nam hij de bal vol op zijn slof die als een granaat binnen sloeg in de rechter bovenhoek, 2-0. Hoewel PSV eigenlijk met 3-0 de rust in had moeten gaan - Jeremy werd door Mo alleen op de keeper af gestuurd maar schoot net voorlangs - een zeer comfortabele ruststand.

PSV had aan zichzelf te wijten dat Feyenoord al snel na rust de aansluitingstreffer maakte. In de 46e minuut gooide Feyenoord de bal met een lange voorzet in het strafschopgebied van Peter, die aarzelde met ingrijpen en de rechterspits van Feyenoord de 2-1 binnen zag koppen. Vanaf dat moment ontstond een rommelige wedstrijd waarin het spel op en neer ging en beide teams voor een goal gingen. Het duurde uiteindelijk tot diep in blessuretijd van de nerveuze slotfase dat PSV met de verdiende 3-1 verder afstand kon nemen van Feyenoord. Milan kreeg de bal bij toeval op de rand van het strafschopgebied in zijn voeten, ging op de keeper af maar die stopte zijn inzet. Jeremy was er vervolgens als de kippen bij om de bal alsnog binnen te tikken, 3-1. Een verdiende overwinning voor de O16.

Opstelling: Peter Strijbosch; Thomas Cox - Nigel Lonwijk - Emmanuel Matuta - Ian Maatsen (40+ Amin Doudah); Mathijs Tielemans - Kees Van Lindert (’80 Jur Clabbers) - Mohamed Ihattaren; Milan Beumer - Jayden Braaf (’74 Alberto Puts) - Jeremy Antonisse.