FC Volendam JO19-1 logo
PSV O19 logo

Leandro Fernandes
  2. Wedstrijdverslag

Deze wedstrijd begon al om 11.45 , dit was zo omdat er een wedstrijd van Jong Volendam op het programma stond.

In het begin van de wedstrijd, was het PSV dat wat  kansen kreeg. Zo was het Baggio Wallenburg die in de negende minuut de paal trof. Niet veel later was het Joel Piroe, die de lat trof. In de 26e minuut was het raak aan de andere kant. PSV bouwde slordig op, dat leidde tot balverlies op eigen helft. Dit strafte Volendam genadeloos af. Dit was echter tegen de verhouding in. PSV ging na deze domper, weer vol in de aanval. Dat resulteerde in een kopbal van Justin Lonwijk vlak voorlangs, Cody Gapko raakte kort daarna met een bekeken schot de paal. Vlak voor rust kreeg PSV een vrije trap op de hoek van de zestienmeter, deze werd laag en hard voor het doel geplaatst  door Leandro Fernandes, tot ieders verbijstering werd de bal door niemand geraakt en vloog zo in de verre hoek in de goal van Volendam. Dus het scorebord  van het stadion van Volendam gaf een ruststand van 1-1 aan.

In de tweede helft was PSV wel de bovenliggende partij, alleen dat resulteerde pas in een grote kans van Leandro Fernandes in de 73e minuut. Zijn schot ging via een Volendams been voorlangs. Uit die hoekschop raakte Maxime Soulas de lat. De jongens van PSV O19  bleven geloven in een goede afloop, in de 87e minuut was het Cody Gapko die van dichtbij tegen de keeper aan schoot. Toch kreeg PSV de deksel op de neus, door niet goed te verdedigen maakte Volendam 2-1 in de 90e minuut. In blessuretijd kwam Robin Schoonbrood nog tot een afstandsschot, wederom op de paal.

Op 28 oktober speelt PSV O19 de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord O19. Deze wedstrijd mag niet verloren worden om niet in de gevarenzone te komen.

Opstelling PSV O19: Mike van de Meulenhof, Baggio Wallenburg, Maxime Soulas, Jordan Teze, Gergory Kuisch (88 min Sekou Sidibe), Michal SadilekĀ©, Leandro Fernandes, Justin Lonwijk, Zakaria Aboukhal, Joel Piroe (71 min  Robin Schoonbrood), Cody Gapko.