14 september, 14:00
PSV O19 logo
ADO Den Haag, HFC JO19-1 logo

PSV O19 opent competitie met zege

Op PSV Campus De Herdgang opende PSV O19 de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van Ruud van Nistelrooy kwam terug van een achterstand en pakte zo drie punten.

In de eerste helft ging het nog niet voortvarend en werden er niet veel kansen gecreƫerd. Verrassend was wel dat ADO Den Haag de voorsprong nam. PSV liet het er niet bij zitten en ondanks een stroeve eerste helft kwam de ploeg wel op gelijke hoogte. Na een mooie pass van Madueke, gaf Kjolo voor op Sambo die via een Haags been de 1-1 maakte. De O19 had ook nog op voorsprong kunnen komen, maar de kopbal van Kreekels belandde op de lat.

Na de rust wilde PSV doorpakken en de eerste zege binnenslepen. Er werden kwamen ook kansen, maar het vizier stond niet altijd op scherp. Een voorzet van Sambo viel op de lat, waarna het schot van Kjolo werd geblokt. Even later kwam er alsnog de voorsprong. Na goed doorkoppen van Van Duivenbooden, steekt Antonisse Madueke weg, die de keeper passeert en PSV's tweede doelpunt maakte. Diezelfde Noni Madueke was vlak voor tijd nog dicht bij de beslissing, maar na een goede actie mikte hij net naast het doel.

Zo wint PSV O19 de eerste wedstrijd van het seizoen. Volgend weekend gaat het op bezoek bij FC Utrecht. Deze wedstrijd begint dan 14.30 uur.