2x
    Onesime Zimuangana

Raf van de Riet

Doelpuntrijk gelijkspel

Afgelopen zaterdag kwam AZ op bezoek op PSV Campus De Herdgang. Het was de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. AZ werd vorig jaar kampioen met dit elftal dus het zou wel eens een lastige wedstrijd kunnen worden.

Na een wat rommelig begin van de wedstrijd ging het niveau steeds naar een hoger niveau. In de tiende minuut onstonden er kleine kansjes. Zo ging een schot van Raf van de Riet net voorlangs en ging ook een poging van AZ uit een corner maar en voorbij aan het doel. Zimuangana zette PSV O14 in de twintigste minuut dan alsnog op voorsprong na een snelle ingooi van Waayers. Echter was het drie minuten wederom gelijk wanneer de organisatie van PSV niet goed stond. Maar nog voor rust scoorde de O14 opnieuw en weer is het Zimuangana. De aanvaller werd goed bereikt door Vermeulen en wist in twee instanties raak te schieten. Een verdiende voorsprong bij rust.

AZ kwam daarna feller uit de kleedkamer en zette hoog druk. Waar PSV een penalty mistte, wisten de Alkmaarders wel te scoren en maar liefst twee keer ook, waardoor de O14 in de achtervolging moest. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt voor Raf van de Riet, die verwoestend uithaalde en de doelman van AZ kansloos liet. Maar meer dan een 3-3 gelijkspel zat er niet in.

Aanstaande donderdag speelt PSV O14 de volgende wedstrijd. Dan gaat het op bezoek bij FC Eindhoven.

Jansen; Jansen, Van den Boogaard, Bos (49/Kuhn), Van de Riet; Quispel, Vermeulen(61/Gomez), Verkooijen (60/Van Duiven); Waayers, Zimuangana, Bawuah (60/Ettiene);