Feyenoord JO15-1 logo

Bram Rovers
  2. Wedstrijdverslag

Geen zege in Rotterdam

De tweede competitiewedstrijd stond vandaag op het programma. Waar de O15 vorige week op het vernieuwde Campus De Herdgang FC Utrecht van de mat veegde, trad het nu op het vernieuwde Varkenoord aan. Tegenstander Feyenoord won zijn eerste wedstrijd vorig weekend ook ruim, 2-5 bij Excelsior. Maar ligt wel al uit de bekercompetitie na een 1-3 nederlaag tegen ADO Den Haag.

De openingsfase was lichtjes voor PSV, maar beide ploegen wisten in het eerste kwart van de wedstrijd weinig gevaar voor het doel te stichten. Het was dan ook tamelijk onverwacht dat er in de 21e minuut gescoord werd. De thuisploeg nam een vrije trap aan de zijkant en de bal werd vervolgens bij de tweede paal breed gekopt waarna een Feyenoorder van dichtbij de 1-0 scoorde. Vlak daarna redde keeper Tijn Smolenaars knap met zijn voet toen ineens de Rotterdamse spits voor hem opdook. PSV had moeite om in de eindfase door de Feyenoord defensie te komen. De ene keer was de keuze niet de juiste, dan weer was de bezetting niet goed of de eindpass slordig. Toch had PSV voor rust langszij kunnen komen toen Isaac Babadi zich knap vrij speelde en vanaf rand zestien de bal net naast de kruising schoot.

Na rust bracht Feyenoord de stand al snel op 2-0, toen een aanvaller naar binnen kon trekken en de bal achter Tijn schoot. PSV moest aan de bak nu en was in de 47e minuut dichtbij de aansluitingstreffer. Julian Kwaaitaal was op snelheid er vandoor en lag de bal breed richtig Elvic Jager, maar nog net kon een Feyenoorder redding brengen, waarna Isaac in de rebound via de keeper naast schoot. Een minuut later was PSV weer dreigend toen Arthur Piedfort de bal goed onderschepte waarna uiteindelijk Isaac in scoringspositie kwam. Helaas ging zijn inzet voorlangs. Na een snelle omschakeling in de 53e minuut speelde Julian Elvic in de diepte aan, hij probeerde de uitlopende keeper met een stift te passeren, maar de keeper redde met zijn hand. En omdat die actie net buiten de zestienmeterlijn was, kon de goalie met rood inrukken en moest Feyenoord met tien man door. Ondanks een man meer creëerde PSV weinig uitgespeelde kansen. De ingevallen Khaled Razak was met een kopbal op een goede voorzet van Renzo Tytens dichtbij. Het duurde tot de 73e minuut voordat PSV eindelijk wist te scoren. Een vrije trap van Isaac belandde ver bij de tweede paal waar Bram Rovers met een uiterste krachtinspanning de bal richting doel tikte en zag dat deze bij de andere paal over de doellijn binnen rolde: 2-1. Wie dacht dat PSV nu de wedstrijd zou laten kantelen, kwam bedrogen uit helaas. Het was namelijk Feyenoord die in de 75e minuut de score op 3-1 bracht en het duel besliste.

Een nederlaag dus voor PSV O15 dat vandaag onvoldoende bracht wat het de laatste weken wel kon brengen. Zonder overtuiging en beleving is iedere wedstrijd lastig, en dus zeker tegen Feyenoord. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Tijn Smolenaars; Reza El Meliani (36/Arthur Piedfort), Bram Rovers, Joëll Gill'ard (79/Tim van den Heuvel), Renzo Tytens; Tijn Vergeldt (36/Enzo Geerts, 69/Immanuel Hagemans), Tim van den Heuvel (60/ Khaled Razak), Isaac Babadi (c); Elvic Jager, Julian Kwaaitaal, Emir Bars (69/Tijn Vergeldt).

Gele kaarten: Elvic Jager en Bram Rovers