3. Doelpunt

Mohamed Nassoh
  4. Wedstrijdverslag

Makkelijke overwinning PSV O17 in Volendam

Een eenvoudige middag werd het in de Volendamse zon, al maakte PSV onder 17 het zich onnodig moeilijk. Al in de eerste vijf minuten creëerde PSV drie grote kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Als klap op de vuurpijl keken de mannen uit Eindhoven na tien minuten tegen een achterstand aan. Uit een vrije trap van Volendam, bokste keeper Aron van Lare de bal ongelukkig tegen verdediger Fedde Leysen aan, die juist probeerde de bal te ontwijken. Langzaam verdween de bal in het eigen doel. Een valse start, onnodig gezien het begin.

Daarna kwam de ploeg van trainer Adil Ramzi op gang. Binnen twintig minuten maakte Mohamed Nassoh (beter bekend als ‘Mo’) de 1-1. Het schot van Mylian Jiminez belandde nog op de lat, Mo twijfelde geen moment en draaide de bal vanaf de rand van de zestienmeter in de rechterbovenhoek. Een kleine tien minuten later volgde de 1-2 vanuit een snelle en slimme inworp van D’Leanu Arts. Met die inworp bracht hij Milan van de Riet in stelling en hij twijfelde niet: een geplaatste bal, laag en hard linksonder. Met die stand bereikte ze de rust, waar PSV vooral mocht klagen over het aantal gemiste kansen.

Na rust ging het elftal verder met waar het voor rust mee bezig was: scoren. Na vijf minuten lag de bal weer in het doel van FC Volendam. D’Leanu Arts reageerde attent nadat de doelman van Volendam een schot van Van de Riet keerde: 1-3. Een kleine tien minuten later was het diezelfde Van de Riet die de score naar 1-4 bracht. Iggy Houben vond Mo Nassoh die op zijn beurt knap de spits van PSV bediende, wederom koel afgemaakt in de linkeronderhoek. Waar Volendam enkel met wat plaagstootjes (vrije trap op de lat) in het spel voorkwam was het Milan van de Riet die zijn derde doelpunt van de middag maakte. Invaller Ibrahima Berete passeerde, na een afgeslagen hoekschop, zijn tegenstander op soepele wijze en vond Van de Riet als afmaker: 1-5.

Volendam kwam toch ook zonder hulp van een PSV’er op het scorebord. Na een vermeende handsbal in het muurtje van PSV pakte Volendam het cadeautje uit. Daarna leek de wedstrijd gespeeld, ware het niet dat Milan van de Riet het daar niet mee eens was. De blessuretijd was net aangebroken en PSV kwam er nog een keer soepel uit. Jenson Seelt vond D’Leanu Arts, die op zijn beurt Milan voor de keeper zette. Daar hoefde de spits niet lang over na te denken, hij maakte de 2-6 door de bal links hoog in het doel te jagen. De doelman van Volendam mocht voor de zesde keer vissen.

Een makkelijke middag voor PSV onder 17, die onnodig lastig begon. Grote man: Milan van de Riet met vier doelpunten, de laatste keer dat hij vier keer scoorde was tegen NAC, twee jaar geleden. Volgende week wacht een thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen FC Utrecht. Laten we hopen dat de jongens de goede competitiestart een vervolg kunnen geven.