1-1
14 september, 00:00
MVV Maastricht U12 logo
PSV D3 logo

Na een lange voorbereiding speelden we vandaag eindelijk onze eerste competitiewedstrijd. In deze competitie spelen we wedstrijden van 3x 20 minuten. We mochten meteen vroeg uit te veren want we speelden om 9.30 uur in Maastricht tegen MVV. Nassim en Joey speelden vandaag met de E-jeugd mee.
    In de eerste helft werd de kat uit de boom gekeken. Beide ploegen werkten hard maar er werden weinig kansen gecreëerd. 0-0.
    Dit veranderde in de tweede helft. Joris viel in en leek meteen een grote kans te krijgen, helaas werd hij van de bal afgezet. In de 26e minuut was het dan toch raak. Uit een vrije trap schoot Mylian hem prachtig boven in de goal. 0-1. We speelden sterk en waren veel in de aanval. Joep was maar op één manier te stoppen en dat was een onreglementaire. Na een mooie actie werd hij neergehaald in het strafschopgebied. De terechte penalty schoot hij zelf jammer genoeg naast. In de tweede helft werd MVV alleen in de counter nog gevaarlijk, wij domineerden.
    We probeerden dit in de derde helft vast te houden en onze voorsprong te vergroten. Maar in de derde helft konden we ons sterke spel niet vasthouden. We kwamen steeds meer onder druk te staan en uit een corner viel ook nog de 1-1. Daarna konden we niet meer scoren en we moesten genoegen nemen met een punt. Eindstand, 1-1.
    Vandaag hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Vooral in de tweede helft hebben we de kansen gehad om meer goals te maken. Volgende week gaan we voor onze eerste overwinning, thuis tegen Helmond Sport.