1-1
14 september, 00:00
MVV C1 logo
PSV C1 logo

De tweede competieronde stond vandaag op het programma. Na de eerste ronde was de stand mooi in balans: 4 teams met de volle winst, 4 teams met 1 punt en 4 ploegen die nog puntloos waren. En het lijkt erop dat de competitieplanner een vooruitziende blik had. Want de 4 ploegen die in de eerste ronde tot winst kwamen, speelden toevallig vandaag tegen elkaar. Sparta R'dam vs Fc Den Bosch en......MVV vs PSV.

Met een vertraging van een kwartier (beide teams hadden hun thuistenue aan, dus beide rood-wit-wit), startte de wedstrijd om 13.30 uur. Het was inmiddels droog geworden, maar stond een ferme wind over het veld. PSV nam meteen de regie over de wedstrijd en was via aanvoerder Justin Lonwijk dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet belandde echter op de lat.

Na 5 minuten ebde het grote overwicht weg. Met name doordat 3 opbouwfouten in een kort tijdsbestek MVV het idee gaven dat PSV ook kwetsbaar kan zijn. Gelukkig werden deze fouten niet afgestraft. PSV herpakte zich enigzins, maar die momenten dat het zelf kon scoren, liet het dat na. Spits Cody Gakpo kwam een paar keer kansrijk voor de goal, maar wist het net niet te vinden. Ook Armando Obispo was dichtbij een treffer met een vrije trap die rakelings over ging. Daarnaast hield de MVV doelman Baggio Wallenburg en James Fofana van scoren af. Het was echter MVV die het eerst tot scoren kwam. Een vrije trap aan PSV's linkerkant in de 32e minuut werd door MVV bij de 2e paal neergelegd waar een Maastrichtenaar volledig vrijstond en eenvoudig de 1-0 op het scorebord bracht. Vlak daarna was Cody nog dichtbij de gelijkmaker maar hij had net teveel tijd nodig.

In de 2e helft was Baggio meteen al gevaarlijk met een schot dat net over ging. Nadat MVV via een kopbal gevaarlijk was, ontsnapte het toen een vrije trap van Armando via de muur net over caramboleerde.

Na wederom een slordigheid in de opbouw kon een MVV speler in de 50e minuut alleen op doelman Arne Lekens afgaan. Met een knappe reactie voorkwam hij gelukkig de 2e MVV goal.

In de 55e minuut kon PSV dan eindelijk de gelijkmaker scoren. Het had daar wel een penalty voor nodig die door Justin feilloos werd benut. Deze penalty werd terecht gegeven toen een MVV verdediger een inzet van Leandro Fernandes met de hand uit de doelmond sloeg. Behalve de penalty kon hij meteen met rood inrukken. Omdat bij PSV op datzelfde moment Lars Dickens geblesseerd van het veld moest, ging de wedstrijd door met 10 tegen 10.

Met nog 3 minuten te spelen, moest de Eindhovense ploeg zelfs met 9 man door. Linksachter Ruud van Breemen raakte geblesseerd en kon de wedstrijd onmogelijk voortzetten. Bijna profiteerde MVV van de numerieke meerderheid toen een voorzet net over werd gekopt. MVV moest echter óók de laatste minuten met 9 man door nadat een verdediger Cody Gakpo naar de grond trok toen die dreigde door te breken. De toegekende vrije trap werd door Armando in het zijnet getrapt.

Hiermee ging de laatste mogelijkheid om deze knotsgekke wedstrijd toch nog in een overwinning om te zetten, voorbij.

Voor de geïnteresseerden, Sparta won thuis met 3-0 van Den Bosch.

Arne Lekens; James Fofana (35' Ruud van Breemen), Jordan Teze, Armando Obispo, Lars Dickens; Gaetan Bosiers, Baggio Wallenburg, Justin Lonwijk (c); Leandro Fernandes, Cody Gakpo, Yasin Aalillou (45' Arne Bens).