Feyenoord JO15 logo

Jaivy Lourens
  2. Wedstrijdverslag

O15 verliest topper

Met nog drie wedstrijdronden te spelen, troffen de O15's van PSV en Feyenoord elkaar op een mooie dinsdagmiddag op De Herdgang. Feyenoord stond voor aanvang van deze wedstrijd gedeeld tweede. Samen met FC Utrecht had het in twaalf wedstrijden negentien punten verzameld. Koploper Vitesse had er echter al 25 en had ook nog eens een wedstrijd tegoed. En PSV? Zij stonden in verliespunten er eigenlijk beter voor dan de gasten van vandaag. Want met achttien uit elf kon het vandaag de tweede plek overnemen. Beide teams hadden theoretisch zelfs nog kans op een kampioensschap. Zelf alles winnen en Vitesse alles verliezen zou inderdaad een kampioensschap betekenen. En met alles winnen zou dan vandaag begonnen moeten worden.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Mogelijk dat het warme weer of het zware toernooi in Engeland van afgelopen weekend daarin een rol speelde. Het eerste kwartier viel er niets te noteren. Afgezien van een paar schoten dan die allemaal onder de noemer "kwaliteit van het vangnet testen" geschaard kunnen worden. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten scoorde Feyenoord ineens tweemaal. Eerst werd in de zestiendee minuut een corner van dichtbij binnengewerkt en in de 24e minuut strafte het een fout in de opbouw af. Een paar minuten na de 0-2 kreeg PSV een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. De keeper van Feyenoord pakte een terugspeelbal in zijn handen, waardoor PSV een indirecte vrije trap in het zestienmetergebied kreeg. Deze werd hard door Milan Govaers ingeschoten waarna de bal tegen de hand van een Rotterdammer kwam. PSV kreeg een penalty, maar Iggy Houben wist het buitenkansje niet verzilveren door te slap in te schieten. Een beetje exemplarisch voor het spel van de Eindhovenaren in de eerste helft. Tóch kwam PSV voor rust op 1-2. Iggy tikte halverwege de Feyenoord helft de bal van de voet van een verdediger waarna Jaivy Lourens er met de bal vandoor ging en vervolgens met een hard schot prima afrondde.

Na rust kwam PSV beter in het spel. Sven Simons schoot met rechts recht op de keeper. En ook Lars Putters was met een schot heel dichtbij de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Chahid el Allachi en Jaivy Lourens. Ondanks dat PSV in de tweede helft meer de bal had, was ook Feyenoord gevaarlijk. Gelukkig kon Kjell Peersman tweemaal prima redding brengen. In de 47e minuut had hij echter ook het nakijken toen Feyenoord snel omschakelde en de 1-3 scoorde. PSV probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar de krachten, frisheid en scherpte ontbraken vandaag. Het kreeg nog kansjes in de slotminuten. Jaivy Lourens stuitte op de keeper waarna de rebound van Seb Loeffen geblokt werd. Tenslotte ging een schot van Shi-jon Martina via de vingertoppen van de keeper naast.

Daarom eindigde de wedstrijd in een 1-3 nederlaag. Een wedstrijd van net niet. Waarmee definitief een streep door een kampioensschap gezet kan worden. De kans was erg klein vooraf, maar een kleine kans is ook een kans. Komende zaterdag de voorlaatste competitiewedstrijd: AZ uit waarna dinsdag 21 mei de competitie thuis tegen koploper Vitesse afgesloten wordt.