Ajax AFC JO13-1 logo

Nicolas Verkooijen
  2. Wedstrijdverslag

PSV O13 krijgt niet wat het verdient

Op een zonovergoten Herdgang heeft PSV O13 een nipte nederlaag geleden tegen Ajax. De Amsterdammers bleken uiteindelijk met 1-2 te sterk. Op basis van de kansenverhouding had PSV echter een resultaat verdiend.

PSV had het lastig in de eerste helft en kwam na twaalf minuten op achterstand. Een indirecte vrije trap in de zestien werd door de Amsterdammers omgezet in een doelpunt. Na dit tegendoelpunt kwam PSV beter in zijn spel. Zo was de ploeg een aantal keren dreigend vanaf de zijkanten en kreeg Nicolas Verkooijen een prima kans. Zijn inzet vanaf de zestienmeter miste echter de precisie om het de doelman van Ajax moeilijk te maken. Waar de Eindhovenaren in deze fase op zoek waren naar de gelijkmaker, was het Ajax dat de score verdubbelde. Een voorzet van de zijkant werd niet goed ingeschat door doelman Daan van de Brande, waarna hij de bal in zijn eigen goal tikte. Vlak voor rust kwam PSV nog dicht bij een doelpunt. Na een voorzet vanaf de flank kwam Jayden Ettienne goed voor de Ajax-doelman. Zijn kopbal leek binnen te rollen, maar werd vlak voor de lijn weggewerkt door een Ajax-verdediger. Zodoende gingen beide ploegen met een 0-2 ruststand de kleedkamers in.

In de tweede helft beet PSV nog meer van zich af. De ploeg zette Ajax onder druk en kreeg een aantal goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Zo was Sami Bouhoudane twee keer gevaarlijk, kreeg Jayden Ettienne zijn voet net niet goed tegen de bal en was de Ajax-doelman attent op een schot van Nicolas Verkooijen. Tien minuten voor tijd was de Belgische middenvelder wél trefzeker. Na een afgeslagen corner viel de bal voor zijn voeten, waarna hij deze rustig controleerde en naar de kruising stuurde. PSV rook dat er meer inzat en kreeg via Zaid el Bakkali een mogelijkheid op de gelijkmaker, echter kon de doelman zijn poging vlak voor de doellijn keren. Aan de andere kant kon Ajax het duel beslissen, maar stond de paal in de weg. In blessuretijd kregen de Eindhovenaren de grootste kans van de wedstrijd. Robin van Duiven werd met een steekpass vrij voor de doelman gezet, maar zijn poging rolde langs de verkeerde kant van de paal.

Een jammerlijke nederlaag dus voor PSV O13, waar er zeker meer in had gezeten dan een 1-2 nederlaag. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen, als het op bezoek mag bij de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Michael Bresser (31/Zaid El Bakkali), Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Nicolas Verkooijen, Samuel Gomez; Jayden Ettienne (50/Michael Bresser), Eus Waayers (31/Robin van Duiven), Julian van Esdonk (37/Sami Bouhoudane).