2-3
14 mei, 00:00
ADO den Haag A1 logo
PSV A1 logo

De wedstrijd tegen ADO was niet meer echt van belang omdat ADO na de nederlaag van vorige week de degradatie niet meer kon ontwijken en PSV na het (onnodig) verlies tegen NAC de derde plek kwijt was.
    Op een kort gemaaid (maar te klein) veld was het spel wat rommelig. Dit had ook zeker te maken met de gesteldheid van het veld. Het spel speelde zich op t middenveld af en de kansjes waren klein maar er waren in elk geval nog kansjes om te scoren. ADO speelde de eerste helft vooral met de wind in de rug. Ook was ADO gevaarlijk uit stilstaande situaties zoals een vrije trap en een corner waarbij de bal beide malen net naast ging. Bij PSV was t probleem dat de laatste pass niet altijd optimaal was. In de 42ste minuut was het Tufan (speelde een goeie partij) die de bal voorgaf en Anthony wist daaruit te scoren. 0 – 1 en rust. Na de hervatting hadden we de wind mee maar het was ADO die ons de wind van voren gaf en binnen een kwartier na de rust was de stand 2 – 1 voor ADO. In deze periode speelde PSV zeker niet zijn beste voetbal. Na de voorsprong van ADO pakte enkele spelers het weer op en het was weer Anthony die uit een mooie voorzet van Jurgen de 2 – 2 scoorde. We waren gekomen voor de volle winst en dus moesten we nu dan ook doordrukken. Er kwamen kansen maar ook aan de andere kant waren kansen voor ADO. Toch was het het Elvio die met een mooie steekbal Gianluca in stelling bracht en deze wist de verdiende winst voor ons zeker te stellen. Een lang en zwaar seizoen (ook voor de begeleiding) zit erop. De komende week gaan we terug naar den Haag voor het internationale tournooi en daarna sluiten we in het hemelvaartweekend het seizoen af in Terborg op het daar alom bekende tournooi.
    Verder wil ik Dennis namens de spelers en de staf van harte beterschap toewensen in verband met zijn opgelopen blessure in Düsseldorf. Tot volgende week.
    En nog even dit voor de staf: zonder dalen kun je niet genieten van de pieken.

Benjamin van Leer, Burak Kardes, Gerson Guimaraes Ferreira, Robert Oepkes, Tufan Ozbozkurt, David Silva (59ste Farshad Noor), Elvio van Overbeek, Peter van Ooijen (75ste Okan Köse), Jurgen Locadia (66ste Milos Djordjevic), Anthony van den Hurk, Gianluca Maria.