14 april, 11:30
PSV O17 logo
AZ JO17-1 logo

2. Wedstrijdverslag

Vandaag stond de wedstrijd tegen AZ op het programma en we wisten van te voren dat we een goed voetballende tegenstander tegenover ons hadden staan. Maar PSV was goed voorbereid op het duel, ze begonnen vanaf de aftrap goed druk te zetten op de verdediging van AZ.

Daaruit ontstond ook een goede aanval over links met Mohamed  Amine Ihattaren en Nigel Thomas en Dennis Vos die de achterlijn haalde. Hij wilde de bal terugspelen, maar helaas werd deze onderschept door een verdediger van AZ. In de 13e minuut was het Sekou Sidibe die zich mooi vrijspeelde en het zestienmetergebied in kwam, maar hij werd met een overtreding van een AZ-verdediger naar de grond gehaald en daar kon de scheidsrechter niks anders dan een penalty voor geven. De strafschop door Sekou Sidibe zelf genomen, maar helaas werd zijn inzet gestopt door de keeper van AZ en zo bleef het 0-0. Kort daarna weer een mooie aanval over links. Dennis Vos haalde wederom de achterlijn en wilde de bal terugleggen, maar ook hier zat een verdediger van AZ tussen. In de 40e minuut had Mohamed Amine Ihattaren nog een kans op de 1-0, maar door goed keeperswerk werd de bal tot corner verwerkt. En zo eindigde de eerste helft.

De tweede helft begon goed voor PSV, maar AZ kwam steeds beter in het spel wat ze wilden spelen. Ze konden de bal goed rondspelen zodat wij alleen maar konden verdedigen. Maar de verdediging van PSV stond goed en ze gaven bijna geen kansen weg. In de 68e minuut was er een mooie uitval van PSV via Sekou Sidibe. Die speelde met een diepe bal Mohamed Amine Ihattaren aan, die op zijn beurt de bal in de verre hoek binnen schoot. En zo stond PSV met 1-0 voor, waar AZ op dat moment misschien wel het betere van het spel had. Maar PSV was een team dat voor elkaar wilde vechten om de overwinning in Eindhoven te houden. En dat gebeurde ook, PSV was uiteindelijk de terechte de winner. Bekijk hier de stand in de competitie.

Opstelling: 1. Jurre Schaafsma; 2. Shurandy Sambo, 3. Mees Kreekels, 4. Elgero King, 5. Dennis Vos; 6.  Mathias Ullereng Kjolo, 7. Damian Timan, 8. Mathijs Bel; 9. Nigel Thomas, 10. Mohammed Aminr Ihattaren en 11. Sekou Sidibe.