2x
    Tim van den Heuvel
  2. Wedstrijdverslag

Verdiende overwinning PSV O13

ADO Den Haag was afgelopen zaterdag de tegenstander van PSV O13. PSV was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar zoals wel vaker de laatste tijd kwam men moeilijk tot scoren. ADO Den Haag kwam er enkele keren gevaarlijk uit, maar wist niet te scoren. In de eindfase was Tim van de Heuvel tot twee keer toe trefzeker. Zodoende konden de drie punten in Eindhoven blijven en was de overwinning, gezien het spelbeeld, terecht.

PSV begon goed aan de wedstrijd, men gaf ADO geen ruimte om te voetballen. Het grootste gedeelte van de wedstrijd speelde zich dan ook af op de helft van ADO Den Haag. Maar zoals wel vaker de laatste weken wilde de bal niet het doel in. Reda El Meliani had met een goed schot de pech dat de lat niet iets hoger zat, zijn schot kwam via onderkant lat weer terug het veld in. Een doelpunt van ADO in de 17e minuut werd afgekeurd wegens buitenspel, hier kwam PSV goed weg. Nog enkele kansen van PSV werden vakkundig door de ADO-doelman gestopt. Zodoende konden beide partijen de kleedkamer opzoeken voor de rust met de brilstand op het scorebord.

Na de rust was het wederom PSV dat pech had met een bal op de lat. In de 51e minuut was het dan eindelijk wel raak, een vrije trap van Enzo Geerts viel op het hoofd van Tim, die de bal goed binnen kopte. ADO den Haag deed er alles aan om de gelijkmaker te maken, maar het was PSV dat enkele minuten voor tijd alle Haagse hoop deed vervliegen. Een schot van Renzo Tytens wist de doelman van ADO nog te stoppen, maar Tim was er als eerste bij om de bal tegen het net aan te werken: 2-0. Met deze ruimere voorsprong wist PSV de wedstrijd simpel uit te spelen.