2x
    Jur Clabbers
  5. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Op een doordeweekse avond trad PSV O15 voor de negentiende speelronde aan tegen FC Volendam. Een tegenstander waar het nog iets tegen goed te maken heeft. In een matige wedstrijd in Volendam kwam PSV eerder dit seizoen niet verder dan 2-2, het heeft dus iets goed te maken.

PSV startte scherp, gretig én voortvarend. In de 3e minuut kwam het al op voorsprong: Fodé Fofana werd na een prima actie van Mathijs Tielemans in stelling gebracht en hij gaf een voorzet die simpel door Jason Pigmans binnen gewerkt kon worden: 1-0. PSV hield het tempo hoog en speelde Volendam in de eerste helft van de mat. Via doelpunten van Fodé (knap schot met links via binnenkant paal), tweemaal Jason (attent gereageerd toen Volendam de bal onvoldoende weg kon werken, na een prima voorzet van Jayden Braaf koppend doeltreffend) én nog eenmaal Kees van Lindert na een goede individuele actie in het strafschopgebied, liep PSV snel en simpel uit naar een 5-0 ruststand.

Kort na rust scoorde FC Volendam de eretreffer, maar een minuut later liet PSV zien dat het ook in de tweede helft scherp zou blijven. Want het scoorde meteen de 6-1 toen Joep Kluskens via een fraaie steekbal Kees vrij voor de goal zette en hij simpel afrondde. Na wat mogelijkheden te hebben laten liggen, was het slotakkoord voor de ingevallen Jur Clabbers. Tweemaal wist hij tot scoren te komen na zeer fraai voorbereidend werk van Jayden (7-1) en Jeremy Antonisse (8-1).

PSV won zo op een zeer overtuigende manier met ruime cijfers. En misschien wel belangrijker: met fraai en aantrekkelijk voetbal. Nu kan het team zich op gaan maken voor de volgende wedstrijd: zaterdag wacht FC Utrecht uit.

Opstelling: Robin Verhoeven; Thomas Cox (36' Alberto Puts); Nigel Lonwijk, Joost de Schutter, Ian Maatsen (c); Mathijs Tielemans (59' Emmanuel Matuta), Joep Kluskens, Kees van Lindert (52' Amin Doudah); Fodé Fofana (52' Jeremy Antonisse), Jason Pigmans (52' Jur Clabbers) en Jayden Braaf.