3. Doelpunt

Martijn Zuijderwijk
  4. Wedstrijdverslag

Het Verslag

PSV begon sterk aan de wedstrijd en nam vanaf het begin het initiatief. AZ was zoekende en had geen antwoord op het spel van PSV. In de 8e minuut kwam PSV op voorsprong. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Mohamed Nassoh tegen de paal geschoten, de rebound belandde ook op het houtwerk maar uiteindelijk trof Martijn Zuijderwijk wel het doel, 0-1. PSV ging daarna goed door en drie minuten na de openingstreffer had PSV een opgelegde kans om te scoren. De bal werd voor open doel net naast geschoten waardoor PSV verzuimde om al vroeg in de wedstrijd afstand te nemen. In de 13e minuut werd de eerste mogelijkheid door AZ direct benut. Een vrije trap werd door een vrijstaande AZ-speler ingekopt, 1-1. Door deze gelijkmaker kreeg AZ meer vertrouwen en zocht nadrukkelijker meer de aanval. Het was echter PSV dat vijf minuten na de gelijkmaker weer op voorsprong kwam. Een vrije trap van Mohamed Nassoh werd door Jesse Giebels ingekopt, 1-2. PSV ging daarna slordiger voetballen en de thuisclub was gevaarlijk met snelle uitvallen. Toch was de beste kans vlak voor rust nog voor PSV. In de laatste minuut van de eerste helft werd een corner door Jesse Giebels hard ingekopt maar met een mooie redding voorkwam de AZ-goalie een doelpunt.

AZ begon scherp aan de tweede helft en nam direct het heft in handen. PSV was slordig en maakte te veel fouten. Door dit slordige spel gaf PSV in zes minuten tijd de wedstrijd volledig uit handen. Tussen de 42e en de 48e minuut wist de thuisclub drie keer te scoren zodat PSV tegen een ruime achterstand aankeek, 4-2. De vraag was of PSV op dat moment het tij nog kon keren. Vrij snel na de 4-2 kon PSV toch de aansluitingstreffer maken. Martijn Zuijderwijk stuurde Ruben van Bommel de diepte in en met een lob over de AZ-goalie tekende Ruben de 4-3 aan. Lang kon PSV niet van deze treffer genieten want één minuut na de aansluitingstreffer bracht AZ de marge weer op twee, 5-3. In het resterende deel van de tweede helft probeerde AZ de score nog verder uit te breiden maar verder dan een schot tegen de lat kwam de thuisclub niet. PSV was niet meer bij machte om AZ nog in de problemen te brengen zodat PSV met lege handen huiswaarts keerde.

Opstelling: Kevin Gadellaa (36’ Niek Schiks), Joep van den Berk (62’ Nassim Achenteh), D’Leanu Arts, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels (47’ Deveron Fonville), Cel Teunen, Ruben van Bommel, Mohamed Nassoh, Jesper Uneken (52’ Sven Simons), Martijn Zuijderwijk en Milan van de Riet.