Vandaag kwam Sparta Rotterdam naar de Herdgang. En dit is een goed team. Dat weet iedereen. Onderlinge duels waren voorheen steeds spannend.
    En na verschillende nederlagen op rij begon het vertrouwen wat weg te zakken. Kortom, het liep de laatste tijd wat minder.
    Daar zou verandering in komen, en wel vandaag. Sparta was gewaarschuwd.
    Felle start van de Spartanen en ook het eerste kansje was van hen. Slap schotje in de grijpgrage armen van “Stan De Man”.
    Na vijf minuten balrecuperatie op het midden door Cody, mooie pass op Jordan, gemeten voorzet op Rafaël, maar ook zijn schot miste de nodige power.
    Twee minuten later was het Robin-Time, zijn vrije trap ging net over en in de daaropvolgende uittrap wordt Robin diep gestuurd, gaat alleen op de keeper af, maar die wist het schot goed te pareren.

Het antwoord van Sparta kon ook tellen. Vrije trap van iets buiten de zestien, maar Stan keek de bal op de lat.
    PSV dan weer, met een knal van Cody op de doelman en aan de overkant komt een Sparta-aanvaller alleen op Stan maar die beslist over. We zijn dan 10 minuten ver, en we verveelden ons geen sik.
    Het ging dus goed op en neer, de beide ploegen hielden mekaar, wat kansen betreft, goed in evenwicht.
    Een nieuwe hoge voorzet waar Stan net niet bij kon werd door een alerte Armando van de lijn gekeerd.
    Steven zijn mannetje gaat vannacht ook weer goed slapen, en ik denk dat iedereen waarom. De TGV draaide weer op volle toeren.
    Huseyin had er vandaag ook weer zin in en goochelde weer met het balletje, en dat is een lust voor de voetballiefhebber. Maar… Sparta liet zich niet uit het lood slaan door PSV en kwam met
    een gevat antwoord. Tot ieders verbazing op dat moment. Want weer een hoge voorzet die door Stan weggetikt werd kwam precies op het hoof van een Spartaan en die mistte niet. 0-1.
    Nu was het weer de beurt aan PSV, knappe vrije trap van Björn, precies op de knikker van Jordan, maar die zocht naar zijn voet en mistte zijn schot. Een kopbal was hier een betere optie, dachten we zo.
    Maar we kregen weer kansen, en daar wrong het schoentje de laatste tijd.
    Lars was vandaag weer het slot op de deur, samen met Armando en Luc zat het achteraan weer goed in elkaar. Als Lars dan mee naar voor gaat en Jordan bediend met een subliem pasje, ja dan ziet het er
    rooskleurig uit voor onze Jongens. Alleen de afwerking ontbrak nog net. Maar zoals ik al zei, we creëren kansen en zolang dat gebeurt, heb je mogelijkheid tot scoren.

We gaan rusten met 0-1.

Direct na de rust, Cody met een diepe bal op James, hij gaat de keeper voorbij, maar die kan James nog net aantikken zodat hij niet meer bij de bal kan.
    Professioneel foutje van de keeper, maar net genoeg om James het scoren te beletten.
    Het zit er van jongs af aan in, die subtiele foutjes. Maar het hoort er wel bij natuurlijk.
    De ingevallen Baggio is ook een strijder waar je mee naar het front kan. Hij zat ook meteen goed in de wedstrijd en kwam enkele malen goed voor zijn verdediger.
    Aan de andere kant staat daar dan nog een Björn Bastiaans die zijn mannetje ook wel weet te staan, nou, dat noemen ze dan luxeproblemen voor een trainer.
    En die trainer genoot van zijn jongens, want het vuur zat er in, en dat hebben we toch weer even gemist. Misschien wel omwille van de aanhoudende koude.
    James krijgt nog enkele gemeten voorzetten van Jordan, maar hij wil te graag scoren, en dan lukt het niet. Een ontspannen James kogelt die ballen er met de ogen dicht in.
    In de 44ste minuut een hoekschop voor Sparta, die waait over alles over, en komt in de voeten van Jordan, die neemt zijn meters en speelt Cody perfect in de loop aan. En die doet dan de rest, “slangenmens” Cody slalomde tussen de verdedigers door alsof ze er niet stonden en knalde staalhard binnen.
    Dit hadden we nodig. Huseyin die nog eens met een knap hakje Jordan in stelling brengt, maar zijn schot werd knap gered door de keeper.
    Björn die dan nog eens op kracht doorgaat en mooi past op Ruud, die draait zich mooi vrij en zoekt de zestien, maar wordt getorpedeerd net voor of net in de zestien. De scheids beslist net buiten.
    Jordan knalt op doel, maar weer de keeper die redding brengt. Op de hoekschop van Jordan die daaruit volgt zet Armando zijn hoofd ertegen en knikt keihard binnen. 2-1 inde slotseconden.
    En onze jongens…..zei werden gek. Wat hebben ze gesnakt naar een zege. De ontlading was dan ook groot als de scheids een einde maakte aan de wedstrijd.

Nu weet iedereen van de aanhang van PSV, dat het resultaat niet voorop staat. Maar je kon aan de gezichtjes na afloop van de wedstrijd zien dat deze zege deugd deed.
    En als je er zo hard voor werkt mag dat beloond worden. Minder leuk was het natuurlijk voor de bezoekers, maar die konden terugkijken op een mooie en sportieve wedstrijd.