Feyenoord O16 - PSV O17

 1. zaterdag 14 februari 15:00

  De Uitslag


 2. Afgelopen zaterdag speelde PSV O.17 in de kwartfinale van de beker tegen Feyenoord O.16.
  In het begin van de wedstrijd was het vooral aftasten op het slecht bespeelbare veld.
  Goed voetbal was nauwelijks mogelijk en het spel speelde zich vooral af op het middenveld.
  PSV kwam in de 22e min. op voorsprong. Uit een corner van Dante Rigo kopte Kaan Tanriver de bal bij de 2e paal binnen.
  8 min. voor het rustsignaal moest PSV met 10 spelers verder. Gaetan Bosiers maakte hands op de doellijn. De bal was al achter de doellijn maar de scheidsrechter bleef bij zijn besluit: rode kaart en een penalty. De penalty werd benut.
  Ruststand 1-1
  In de 2e helft moest PSV alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Mede door goed keeperswerk van Youri Roulaux bleef het 1-1.
  PSV was met 10 spelers aanvallend onmachtig.
  5 min. voor het einde van de wedstrijd mocht Lennerd Daneels een vrije trap nemen aan de linkerkant van het veld. Zijn indraaiende voorzet werd door iedereen gemist en viel binnen in de verre hoek.
  In de blessuretijd werd het zelfs nog 1-3. Na goed doorgaan van Joey Konings kwam hij in botsing met de keeper van Feyenoord. Iedereen dacht aan een achterbal maar de warrig fluitende scheidsrechter gaf tot ieders verbazing een penalty aan PSV. Joey Konings benutte de penalty.
  Eindstand 1-3
  Volgende week zaterdag speelt PSV O.17 de competitiewedstrijd in Eindhoven tegen AZ O.17.


  Youri Roulaux, Gaetan Bosiers, Tom Scheepers, Kaan Tanriver, Jordan Teze, Dante Rigo (Jaëll Hattu), Mathias Bonde, Lennerd Daneels, Karim Bannani, Joey Konings, Joël Piroe (Amar Catic)