14 februari, 00:00
Feyenoord C1 logo
PSV C1 logo

Let op!
    Wedstrijd wordt gespeeld op het sportcomplex van VDL Maassluis. Sportlaan 1, Maassluis
    Bekervoetbal. Het heeft altijd iets magisch als je het woord "bekervoetbal" uitspreekt. Ongeacht het niveau waarop gespeeld wordt.

Voor PSV C1 stond Valentijnsavond in het teken van het fameuze bekervoetbal. En met een uitwedstrijd bij Feyenoord was het meteen een aantrekkelijk affiche. Want beide teams draaien bovenin de reguliere competitie mee met een 2e en 3e plek.

PSV hoopte op een reprise van vorig seizoen. Toen was Feyenoord - PSV de halve finale, en was PSV na het nemen van penalties de finalist. Nu treffen beide teams elkaar al in de kwartfinale. Zou PSV weer in staat zijn als winnaar UIT de bus te komen? En daarmee als halve finalist juist IN de bus te komen?

PSV trad aan zonder vaste keeper Arne Lekens die voor deze belangrijke wedstrijd vanwege een rode kaart geschorst was. Zijn honneurs werden waargenomen door Mike van de Nieuwenhof. Juist ja: de man die vorig seizoen mede verantwoordelijk was voor het bereiken van de bekerfinale.

Omdat de afgelopen 2 weekenden de wedstrijden afgelast waren, was deze bekerwedstrijd de eerste wedstrijd voor PSV C1 in februari. Op Valentijnsdag nog wel! In plaats van een romantische etentje met kaarslicht en een romantisch vervolg, een belangrijke wedstrijd bij herfstachtige omstandigheden. Weinig romantiek hing in de lucht. Er hing wél veel wind en regen in de lucht......

Omdat de PSV-bus oponthoud had bij de Beneluxtunnel, begon de wedstrijd een half uur later. Dit zeer tegen de zin van Feyenoord in. Ondanks de vele exotische namen op het veld was het koud en guur. Maar PSV trok zich daar niets van aan. En had ondanks de felle wind tegen al meteen in de 2e minuut een grote kans. Amar Catiç was uitgeweken naar de linkerkant en legde diverse Feyenoordspelers in de luren. Vanaf de achterlijn legde hij de bal terug waar spits Cody Gakpo zijn linkervoet niet goed genoeg tegen de bal kreeg. Ook Feyenoord kreeg in de openingsfase een gelegenheid, maar een schot ging voorlangs in de 6e minuut.

Feyenoord had het meeste balbezit maar kon, ondanks de wind in de rug, weinig echt gevaarlijk worden. PSV bleef voetballend relatief makkelijk overeind en kwam soms gevaarlijk door over de vleugels via de snelle Yasin Aalillou en Amar Catiç.

In de 27e minuut kwam Feyenoord toch op voorsprong. Nadat laatste man Armando Obispo mee opgekomen was en op de helft van Feyenoord strandde, schakelde Feyenoord snel om en via een diepe bal stond ineens de aanvoerder oog in oog met keeper Mike van de Meulenhof. Koelbloedig scoorde hij de 1-0.

PSV ging niet bij de pakken neerzitten en nam naarmate de 1e helft vorderde het initiatief over. Na een paar speldeprikjes was het Amar die vlak voor rust de gelijkmaker op het scorebord. Na prima druk zetten vlakbij Feyenoords doelgebied kon aanvoerder Justin Lonwijk de bal onderscheppen en vervolgens Amar op rechts aanspelen. Ook Amar bleef rustig en schoof de bal in de verre hoek: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust had PSV de wind mee. Nadat Feyenoord bijna profiteerde van een slordige trap van keeper Mike was het PSV die de wedstrijd dicteerde. En beloonde zichzelf snel met een voorsprong. Na een goede actie van Leandro Fernandes ter hoogte van de middenlijn, stuurde hij buitenkant rechts de weggeslopen Justin Lonwijk weg. Zijn "balletje terug" op Robin Schoonbrood was goed. De afronding van Robin was perfect: fabuleus schoot hij de bal in de verre hoek: 1-2!

Nadat Gaétan Bosiers in de 60e minuut op de keeper stuitte met zijn schot, kwam Feyenoord voor het eerst in de2e helft voetballend voor de PSV goal. Maar gelukkig was Mike attent bij de eerste paal. Met nog een paar minuten te spelen kreeg PSV een corner op rechts. De bal van Leandro werd net voor het hoofd van Armando weggehaald. Maar belandde precies voor de linkervoet van Robin. Die zich geen moment bedacht en van 25 meter met links snoeihard uithaalde. Mede gedragen door de wind plofte de bal als een raket in het doel. De Feyenoord doelman volledig kansloos latend: 1-3.

Feyenoord probeerde het nog in de slotfase, maar meer dan een schot dat naast ging viel er niet te noteren.

Op basis van de hele wedstrijd een terechte overwinning van PSV. Dat vandaag als een sterk collectief voor de dag kwam. Complimenten jongens! Ondanks de kou was het spel en inzet hartverwarmend.

In de halve finale treft het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka nu AZ. De andere halve finale gaat tussen Willem II en Ajax.

En zo eindigde deze Valentijnsdag toch nog mooi....

Mike van de Nieuwenhof; Baggio Wallenburg, Lars Dickens (35' James Fofana), Armando Obispo, Gaétan Bosiers; Robin Schoonbrood, Leandro Fernandes, Justin Lonwijk (c) (68' Davy van de Berg) Amar Catiç, Cody Gakpo (60' Sekou Sidibe), Yasin Aalillou.

Gele kaarten: Armando Obispo, Davy van de Berg en Leandro Fernandes.