11-1
13 december, 00:00
PSV F1 logo
Nuenen F1 logo

Op een vrieskoude ochtend traden de jongens van PSV F1 aan tegen Nuenen, de oude club van Sem. Omdat PSV na de winterstop wordt ingeschreven als E3, was dit voor iedereen de laatste officiele wedstrijd als F-pupil.
    In aanloop naar deze wedstrijd kreeg F1 een enorme dreun te verwerken toen vernomen werd dat de heupblessure van Brent dermate ernstig blijkt te zijn dat hij dit hele seizoen niet meer in aktie kan komen. Een zware klap voor de spelers, begeleiders en ouders van PSV F1, maar des te meer natuurlijk voor "Brentje" die we bij dezen het allerbeste toewensen. Verder kreeg Kyan rust om volledig te herstellen van een bloeduitstorting in zijn been, en haakte Davy in de warming-up ook nog eens geblesseerd af.
    De 8 overgebleven spelers kregen de opdracht om veel in beweging te zijn met in het achterhoofd de gedachte dat in de verte de 100 doelpuntengrens in het vizier lag. Hiervoor zou men 12x moeten scoren, een aantal waar vooraf niet veel mensen rekening mee hielden gezien het spel van Nuenen uit de eerste wedstrijd.
    Niet lang na de aftrap wist Sem de score te openen door een voorzet van Arne van dichtbij binnen te werken. Beide spelers eisten in de eerste helft verder de hoofdrol op. Het was Arne die vanuit een vrije trap en bij een corner 2x wist te scoren. Even later stond dezelfde Arne aan de voorbereiding van Sem's 2e doelpunt. Het mooiste doelpunt was de 5-0, die de hattrick voor Sem betekende. Het betrof hier een aanval, opgezet door Arne en in één vloeiende beweging van Bryan voortgezet richting de vrijgelopen Sem. Vlak voor rust wist ook Arne zijn hattrick mee te pikken via een droge afstandsknal. Russtand 6-0 en precies op schema om de 100 te halen.
    Het schema richting de 100 liep in het begin van de tweede helft ernstige vertraging op. Het was Nuenen die even het heft flink in handen nam. Een hoog afstandsschot kon door Merijn nog net goed verwerkt worden, maar de afvallende bal kwam bij een speler van Nuenen terecht die de 6-1 liet aantekenen. Even later kon Merijn opnieuw een aantal keer aan de bak en via een paar prachtige reddingen kon hij zich vandaag in positieve zin onderscheiden. Ondertussen kreeg PSV de zevende treffer maar niet gescoord. Een hoge bal die in het doel leek te verdwijnen werd door een Nuenen speler op spectaculaire wijze achterwaarts met het hoofd uit het doel gekopt.
    Ver in de tweede helft was het andermaal Arne die een mooie pass van Joey wist af te ronden. Hiermee was de doelgerichtheid meteen weer terug. Sem bracht Joop in stelling (8-1), Joey scoorde na voorbereiding van Joop (9-1), Arne knikte een voorzet met het hoofd binnen (10-1) en Arne dwong een verdediger tot het scoren van een eigen doelpunt (11-1). PSV kreeg in de slotminuut nog 1 kans om alsnog de 100e binnen te halen, maar het schot van Sem verdween net naast het doel.
    Hiermee sloot PSV F1 een geslaagde eerste seizoenshelft op prima wijze af, en kan men zich gaan opmaken voor het spelen tegen E-pupillen.

Doelpunten vandaag: Arne (5x), Sem (3x), Joop, Joey en een eigen doelpunt.

Doelpunten PSV F1: Arne (22), Joop (19), Gregory (13), Sem (12), Davy (10), Tijn (8), Brent (6), Joey (6), Bryan (1), Merijn (1), eigen doelpunt (1).
    PSV F1: 10 gespeeld, 30 punten, doelsaldo 99-8 (+91)