3-3
13 november, 00:00
FC Eindhoven D2 logo

Ondanks de regen en wind en de algehele afgelasting van het voetbal in het Zuiden kon de wedstrijd tegen Eindhoven toch doorgaan. Weliswaar was de wedstrijd verplaatst naar de Herdgang, waar op kunstgras gespeeld kon worden. Hiervoor moest iedereen wel vroeg uit de veren omdat het aanvangstijdstip vervroegt was naar 8.45 uur. PSV kiest in de beginfase om van achteruit op te bouwen, maar wordt hierin fel gestoord door de Eindhovense aanval en middenveld die direct druk zetten. Als de tegenstanders mede door het leeftijdverschil dan ook nog fysiek een stuk sterker zijn, dan moet er veel beweging zijn zodat voldoende spelers aanspeelbaar zijn. In de beginfase is het dan ook zoeken naar aan/afspeelpunten zodat de voorwaartse bereikt kunnen worden. De eerste kans is voor Eindhoven, maar Edson kan met een reflex redding brengen. PSV probeert van achteruit te blijven voetballen en als dit dan lukt ziet dit dan ook fraai uit. En als dan ook nog eens zo’n aanval doeltreffend wordt afgerond door Greg, dan sta je zomaar ineens met 1-0 voor. Eindhoven blijft de opbouw van PSV verstoren en komt zo in balbezit en via een voorzet bij de 1e paal kan hun spits de gelijkmaker aantekenen. Even later komt Eindhoven op 2-1 nadat de uittrap door het Eindhovense middenveld wordt opgevangen, een steekbal en de achterstand is een feit. Dit is de ruststand van een eerste helft waar Eindhoven voor het merendeel op de PSV helft was. In de beginfase van de 2e helft hetzelfde spelbeeld. PSV probeert op te bouwen, Eindhoven probeert te verstoren. Na zo’n 10 minuten een verdwaalde voorzet van de zijkant die erin gaat en zo komt PSV op een 3-1 achterstand en lijkt de wedstrijd gespeeld. PSV gooit nu alle schroom van zich af en gaat op zoek naar een beter resultaat en komt steeds vaker op de helft van Eindhoven. Een diepe bal op Mo die in de zestien meter in de mangel wordt genomen en de scheids wijst naar de penaltystip. Davy verzilvert dit buitenkansje zodat de aansluitingstreffer een feit is. De jongens peppen elkaar op en gaan op zoek naar meer. Een schot van Davy spat op de lat uiteen (op de training mag je dan naar binnen). PSV blijft druk zetten en zet Eindhoven vast op eigen helft. PSV krijgt deze keer eens loon naar werken, want 5 minuten voor tijd is het wederom Greg, die vandaag ongeveer een marathon moet hebben gelopen, die de verdiende gelijkmaker scoort. Had de wedstrijd nog wat langer geduurd, dan had er misschien nog meer ingezeten. De jongens hadden dan ook gemengde gevoelens na afloop. Moeten we blij zijn met het eerste punt of hadden we vandaag kunnen winnen. De eerste gedachte zal zijn geweest we hadden op het laatste kunnen winnen, maar gezien de omhelzingen na afloop waren ze toch blij met het eerste punt.