PSV O15 - AZ JO15-1

 1. zaterdag 13 oktober 11:30

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. Het verslag


  Half oktober en dan voetballen onder zomerse omstandigheden. Dat overkwam PSV O15 dit weekend toen het op de eigen Herdgang opnam tegen AZ. Een mooi affiche op voorhand, want AZ hoort tot de top van de jeugdopleidingen. Mooie uitdaging om het goede resultaat en spel van vorige week (0-2 overwinning bij ADO Den Haag) een vervolg te geven. 

  De openingsfase was in ieder geval zoals het weer: meer dan prima. Na een overtreding op Jaivy Lourens posteerde Sven Simons zich achter de bal. Zijn met veel gevoel aangesneden bal draaide gevaarlijk in waar Yaël Gil y Muinos uiteindelijk het laatste tikje gaf: 1-0. Ondanks de snelle voorsprong was het AZ met het meeste balbezit. Met name door de opkomende backs en snelle spitsen kregen de gasten een paar mogelijkheden. Hele grote, uitgespeelde kansen kregen de Alkmaarders echter niet. En als het wél gevaarlijk werd, dan was keeper Rick Jonkers er altijd nog om verder onheil te voorkomen. PSV loerde intussen op uitbreiden van de voorsprong. Na goed doorzetten van Lars Putters schoot Chahid el Allachi de bal net voorlangs. Nadat beide ploegen nog een keer op doel geschoten hadden, was Rick zeer alert toen na een foute breedtepass ineens de AZ spits in het doelgebied opdook. Moedig wierp hij zich op de bal voor de instormende spits. 

  In de tweede helft had AZ wederom meer balbezit. PSV verdedigde echter prima waardoor de gasten geen grote kansen kregen. De grootste kans kwam dan ook uit een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Ook nu redde Rick weer bekwaam door de bal net onder de lat tot corner te verwerken. AZ ging in de laatste fase alles of niets spelen en dat gaf PSV voorin meer ruimte. Omdat de Eindhovenaren daar slordig mee omsprongen, bleef de wedstrijd spannend tot de laatste seconde. De scheidsrechter liet lang door spelen, dus bleef het lang spannend. Ruim in blessuretijd kreeg AZ ineens nog een grote kans. De rechtsback stoomde op en schoot in de korte hoek. Maar gelukkig stond Rick weer goed opgesteld en stopte de inzet.

  Zo won PSV moeizaam van een goed AZ. En gaf het wederom weinig kansen weg. Door de overwinning nestelde PSV zich bovenin het klassement. Doel is plaatsing bij de eerste zes om zich te kwalificeren voor de kampioenspoule na de winterstop. Na een paar dagen herfstvrij voor de spelers, speelt de O15 volgende week uit bij Volendam.

  Opstelling: Rick Jonkers; Livano Comencia, Luc Netten (c), Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (48' Julian Kuijpers); Lars Putters, Sven Simons (57' Milan Govaers), Chahid el Allachi; Iggy Houben, Jaivy Lourens (65' Shi-jon Martina), Ruben van Bommel (48'Jesper Uneken).

  Gele kaart: Luc Netten.