0-3
13 oktober, 11:00
Sparta Rotterdam JO13-1 logo

PSV O13 verslagen door beter Sparta

Op de vroege zaterdagmorgen heeft PSV O13 de derde opeenvolgende competitienederlaag geleden. De jonge Eindhovenaren hadden geen antwoord op het spel van Sparta Rotterdam en verloren de wedstrijd uiteindelijk met 0-3.

PSV begon slecht aan de wedstrijd en kreeg hiervoor al snel de rekening gepresenteerd. Een voorzet van de rechtsbuiten van Sparta werd niet goed beoordeeld door de PSV-defensie, waardoor de spits van de Rotterdammers de 0-1 op het scorebord kon zetten. PSV werd in deze fase overbluft door Sparta en mocht van geluk spreken dat het niet direct nóg een tegendoelpunt kreeg. Deze 0-2 viel, halverwege de eerste helft, alsnog. De snelle Sparta-spits kreeg op 30 meter van het doel de bal aangespeeld, mocht zomaar drie verdedigers en de doelman passeren en de bal in het lege doel schuiven.

Toen de Sparta-storm was gaan liggen, kon PSV aan aanvallen gaan denken. Tien minuten voor rust kreeg de ploeg via Joep Vermeulen dan ook de uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen. Helaas had hij zijn vizier niet op scherp staan en joeg hij de bal in kansrijke positie hoog over het Sparta-doel. Omdat er in het vervolg van de eerste helft niet meer gescoord werd, gingen de teams met een 0-2 tussenstand de rust in.

In de tweede helft ging PSV op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. De ploeg kwam beter voor de dag dan in de eerste helft en begon zijn duels te winnen, maar kon eigenlijk geen ruimte vinden in de hechte Rotterdamse defensie. De enige twee mogelijkheden die het nog wist te creëren, waren een prooi voor de doelman van Sparta. Vlak voor tijd strooiden de Rotterdammers nog wat extra zout in de wonden van PSV, toen de nummer acht van Sparta van 25 meter de 0-3 binnen mocht schieten. Dit was dan ook meteen de eindstand.

Een ochtend om snel te vergeten dus voor de Eindhovenaren. Volgende week volgt er een nieuwe kans, als FC Twente op bezoek komt op De Herdgang. De Tukkers hebben na evenveel wedstrijden één punt minder als PSV O13, waardoor dit opnieuw een spannende wedstrijd belooft te worden.