De Graafschap JO13-1 logo

3x
    Renzo Tytens

Tim van den Heuvel

In plaats van de gebruikelijke zaterdag als speeldag , was de wedstrijd van de O13 op de vrijdagvond. De Graafschap was de tegenstander. En als je dan naar de ranglijst kijkt een op papier makkelijke tegenstander. Omdat het geluk vandaag PSV goed gezind was behield PSV de punten, maar het heel anders kunnen lopen.

De Graafschap speelde zoals verwacht met vier middenvelders en twee aanvallers, een speltype wat in Nederland door jeugdelftallen niet vaak gespeeld wordt. Dus wisten de spelers van PSV niet goed wat er van ze verwacht wordt op het veld. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter is dat eigenlijk ook meteen duidelijk. Doordat er een blok op het middenveld staat, weten de spelers niet hoe ze daar doorheen of omheen moeten voetballen. Hierdoor kan PSV niet in het spel komen en zo komen er teveel lange en wilde ballen van achteruit. Doordat De Graafschap een fysiek sterke spits heeft wordt het nog moeilijker voor de PSV verdediging. Het is dat de spits zijn vizier niet echt op scherp heeft staan, want hij komt tot viermaal toe alleen voor Harm Sigmans de PSV-doelman te staan, maar komt niet tot scoren. Dus dankzij Harm blijft het 0-0. Dus als iedereen aan Eindhovense kant blij is dat de rust gaat naderen met 0-0, is het Renzo Tytens die met zijn snelheid de achterlijn weet te halen, en de bal perfect laag  voor het doel weet te krijgen. Het is nu voor Tim van de heuvel een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Een minuut later hetzelfde scenario, alleen is het nu Tim die de achterlijn haalt, en Renzo die de bal binnen schuift. Dus kan PSV nog met een 2-0 voorsprong gaan rusten.

In de 32e minuut weer een kans voor PSV, maar niet elke kans is raak blijkt nu. Twee minuten later is de totale organisatie weg bij de achterhoede van PSV, door een snelle uitbraak is het De Graafschap die hiervan dankbaar gebruik van maakt en weet te scoren. Enkele minuten later wederom een kans voor De Graafschap, maar dankzij een goede redding van Tijn Smollenaars blijft het een voorsprong voor PSV. Maar De Graafschap was hier wel heel dicht bij de gelijkmaker. In de 57e minuut is daar dan eindelijk de bevrijdende treffer, Chalet Kazak geeft de bal heel diep op Renzo, deze is net iets sneller als de uitgekomen doelman. Hierna schuift Renzo vanuit een moeilijke hoek de bal beheerst binnen. Twee minuten later is het wederom Renzo die de 16 meter in gaat, door een overtreding te maken weet men hem nog te stoppen.  De terechte penalty wordt genomen door Renzo zelf. In eerste instantie red de De Graafschap doelman nog, maar Renzo is er als snelste bij om zijn misser goed te maken. Zo weet Renzo een hattrick te scoren vandaag. En is de eindstand meteen bepaald op 4-1. De Tweede helft leek al meer op het PSV-spel, maar echt hoogstaand was het nog niet.

Toch een overwinning, maar als De Graafschap zuiniger met de kansen omgesprongen zou zijn, had het heel anders af kunnen lopen. Nu is het dan enkele dagen vakantie voor de boys, hierna kunnen ze zich weer voor gaan bereiden op de volgende wedstrijd. Wederom thuis, weer gewoon op zaterdag, maar nu tegen Quick.