6-2
13 oktober, 00:00
PSV C1 logo
MVV C1 logo

Na het verlies vorige week uit bij Sparta, was het de vraag hoe het team van trainer Edwin de Wijs zich vandaag zou profileren. Tegenstander op De Herdgang: MVV. Een ploeg waartegen we voor de beker met moeite in de laatste fase pas afstand van konden nemen. En uiteindelijk met 2-0 wonnen. Een team dat het vorige week Feyenoord nog heel lastig maakte (3-4 verlies). Een wedstrijd dus die, ondanks de lage stand op de ranglijst van MVV, zeker geen makkie zou zijn.

Ondanks de overvloedige regenval van de laatste dagen, lag het veld er goed, egaal en groen bij. Logisch want we speelden op kunstgras.... Hetgeen ook betekent dat de bal lekker snel rondgespeeld kon worden. Zeker omdat het ook nog nat was. PSV startte goed en was al vanaf het eerste fluitsignaal de ploeg die het spel dicteerde. Met name over de rechterflank was Lennerd Daneels een plaag voor de Maastrichtse defensie. Het was dan ook dik verdiend dat PSV op voorsprong kwam. Ditmaal was het Jaëll Hattu die op rechts doorstootte en een prima voorzet gaf richting spits Matthias Verreth. Matthias hing zo lang en hoog in de lucht, dat de vliegtoren van vliegveld Welschap bijna alle alarmbellen af liet gaan. Met een ferme kopstoot kopte hij de bal in de rechterhoek. Een juweel van een doelpunt! Na een kwartier spelen kwam MVV plotseling langszij nadat een speler bij een corner iets teveel vrijgelaten werd en zodoende de 1-1 binnen kon koppen.

PSV had het even lastig, maar pakte al snel weer de goede draad op. Kansen werden aaneengeregen. Maar de bal wilde er vooralsnog niet in. Uiteindelijk was het Jaëll Hattu die in de 24e minuut de bal oppikte op het middenveld en dwars door het midden doorkwam om vervolgens koeltjes de nieuwe voorsprong van PSV op het fictieve bord te brengen. Omdat PSV verzuimde voor rust verder afstand te nemen, en MVV alleen via stilstaande situaties voor gevaar kon zorgen, gingen we met een 2-1 voorsprong de warmte van de kleedkamer opzoeken.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Het weerbeeld was echter anders dan voor rust: de regen viel met bakken tegelijk naar beneden. PSV bleef ook in de 2e helft zoeken naar de gaatjes in de Maastrichtse defensie. En had in de 47e minuut succes daarbij. Wederom Jaëll wist het net te vinden door de bal van dichtbij binnen te schieten na een voorzet van Matthias van de linkerflank. Een paar minuten later volgde het ABSOLUTE hoogtepunt van de wedstrijd. De sterk spelende Dante Rigo vond met een verre trap Matthias bij de 2e paal die als een komeet de bal in één keer via een soort bicycle-kick achter de volledig kansloze keeper volleerde. Wát een doelpunt en de toeschouwers kregen dan ook de uitgelezen kans hun handen weer lekker op te warmen….

Ondanks het veldoverwicht van PSV kon MVV terug in de wedstrijd komen. Een slordigheid in de Eindhovense achterhoede werd resoluut afgestraft, waardoor het 4-2 werd. Dit doelpunt liet de wedstrijd gelukkig niet kantelen, want PSV bleef kansen en mogelijkheden creëren. Hieruit kon het team nog tweemaal scoren. Eerst was het Lennerd die een prima voorzet van Ertem Bölükbas beheerst afrondde en ook Justin Lonwijk pikte zijn doelpunt weer mee nadat hij randje buitenspel de bal ineens voor zijn voeten kreeg, niet aarzelde en ook beheerst de bal in de hoek schoof.

Een ruime, verdiende overwinning vandaag. Over 2 weken hervatten we de competitie weer. Dan is de technische staf versterkt met nieuwkomer Joonas Kolkka die de rol als assistent-trainer overneemt van Danny Mathijssen. Joonas: van harte welkom en Danny: bedankt voor je inzet de afgelopen maanden!

Mike van de Meulenhof; Jordan Teze (46’ Ymanuel Hurkmans), Tom Scheepers (c) (46’ Kaan Tanriver), Lassana Faye, Ties van den Eijnde; Dante Rigo, Roel van Linschoten (50’ Justin Lonwijk), Jaëll Hattu; Lennerd Daneels, Matthias Verreth (60’ Ertem Bölükbas), Karim Bannani (46’ Cody Gakpo).