3-1
13 oktober, 00:00
PSV D1 logo
Roda JC D1 logo

De thuiswedstrijd van PSV D1 tegen Roda JC D1, de oude ploeg van Rai Vloet, eindigde in een verdiende 3-1 overwinning voor PSV. Onze jongens begonnen dit keer opvallend scherp aan de wedstrijd en de ene na de andere mooie aanval golfde af op het doel van Roda JC. Helaas was de afwerking niet optimaal, anders had Roda JC in de rust al op een onoverbrugbare achterstand gestaan. Na 15 minuten in de eerste helft verstuurde Jorrit Hendrix een schitterende dieptepas naar Endy Opoku Bernadina, die de verdediging van Roda JC z’n hielen liet zien, de keeper omspeelde en de 1-0 binnenschoof. PSV bleef aanvallend sterk spelen en vlak voor rust slalomde ‘man of the match’ Sven van de Kerkhof langs de rechterkant weer langs een aantal Roda spelers, hij paste op Endy Opoku Bernadina, die zich langs de achterlijn knap vrijspeelde en beheerst aflegde op Olivier Rommens, die keurig de meer dan terechte 2-0 scoorde.
    Na de rust kwam Roda JC wat beter in het spel en zij wisten uit een vrije trap al snel de aansluitingstreffer te scoren (2-1).
    Het was mede aan keeper Daan Bollen te danken dat Roda JC hierna niet langszij wist te komen.
    PSV nam het heft gelukkig weer in handen en halverwege de tweede helft wist de goed opgekomen Jorrit Hendrix, na uitstekend afleggen door Endy Opoku Bernadina, met een schitterend schot vanaf de zestien meter Roda JC de genadeslag toe te brengen (3-1). PSV bleef goed voetballen, maar doelpunten leverde dit helaas niet meer op. Clint Leemans was nog het dichtste bij een treffer met een schitterende vrije trap die helaas op de lat eindigde.
    Dankzij het puntenverlies van MVV D1 (2-2 tegen Willem II D1) staat PSV D1 momenteel op de eerste plaats, met twee punten voorsprong op MVV D1!!!