6-0
13 september, 00:00
PSV O19 logo
Brabant United O19 logo

Op een zonnige nazomermiddag komt een nieuwe club op de Herdgang om de strijd aan te gaan met PSV A1. Het is Brabant United. Wie? Ja Brabant United. Een fusie tussen RKC en Den Bosch. En vandaag is het de dag van…. Steven. Jawel Steven Bergwijn. Hij is steeds een stap eerder en een tel verder dan de tegenstander. In de eerste helft laat hij zien wat de meester zelf (Luc Nilis) hem heeft geleerd. Hij knalt een bal werkelijk fenomenaal in de bovenhoek. Een plaatje van een doelpunt. Daar laten we het voorlopig bij en gaan dus rusten met deze stand. In de rust geeft de trainer aan wat hij graag nog meer wil zien en dat proberen we dan ook uit te voeren. En na de rust gaat het dan ook gebeuren. Aanval na aanval rolt op het doel van Brabant United. Boris, Marco en Arnaut doen het voor en voeren de stand op haar 5 – 0. En dan in de laatste minuut is het Philippe die na de lessen op de training deze ook nu in de praktijk brengt en met een mooie vrije trap de eindstand op 6 – 0 brengt.
    Mannen die was een oefening voor komende week. Dan wacht een tegenstander die we toch iets hoger inschatten dan die van vandaag. Volgende week gaat de reis naar Rotterdam. Dus opgelet. En was het ook niet Rotterdam waar vorige week het sprookje begon.