13 september, 00:00
PSV O12 logo
Helmond Sport O12 logo

De w-up gaf vandaag een slecht voorteken, daar was al te zien dat vandaag de focus er niet was, waarom blijft een raadsel, want alles was perfect. Een heerlijk veld, lekker weer dus alles was aanwezig voor een mooie voetbalwedstrijd.
    Vanaf de aftrap is het veldspel niet goed, 2 partijen die wel strijd laten zien maar heel vaak de verkeerde keuzes maken op het veld. Het blijft voor deze groep moeilijk om simpel te voetballen, te vaak wordt er naar de moeilijkste oplossing gezocht, terwijl er makkelijker keuzes zijn. Beide partijen krijgen kleine kansjes in de eerste helft. Een schot van een meter of 25 van Mylian valt over de keeper heen 1-0 in de 16e minuut. Dylan komt nog dichtbij met een mooi afstand schot, maar de bal gaat net naast. In de laatste minuut is er nog een mooie aanval via de zijkant, Martijn levert een mooie voorzet af, die door iedereen gemist wordt, Joey brengt de bal dan vanaf de andere kant nogmaals voor, deze wordt door Martijn over het doel gewerkt. Meteen hierna fluit de scheidsrechter voor de rust.
    In de rust geven de spelers zelf al aan niet tevreden te zijn met het getoonde spel. Dit belooft veel voor de 2e helft.
    Het begin in de 2e helft is goed, 3 minuten na de hervatting geeft Joep een mooie steekbal op Martijn, die half uit balans toch de bal tegen het netje weet te krijgen 2-0. Nadat de bal weer terug veroverd is geeft Nassim een mooie steekbal de diepte in, maar ook de verdediging van Helmond is snel en kan de bal nog net wegwerken. Na 5 minuten goed spel van PSV zijde vervallen ze weer in het spel van de 1e helft. In de 13e minuut na de rust krijgt Helmond sport een vrije trapop 20 meter voor het doel. Ondanks dat Kevin de bal nog raakt gaat hij wel het doel in 2-1. Helmond sport krijgt nu het geloof dat er meer te halen is in Eindhoven vandaag. Na een mooie aanval van HS scoren ze in de 49 minuut de verdiende gelijkmaker. 2-2. Met nog 6 minuten te spelen maakt de scheidsrechter zijn enigste fout vandaag en fluit af, dus 6 minuten te vroeg. Beide trainers vinden het wel goed dus blijft de 2-2 op het scorebord staan. Een matige wedstrijd voor de boys van PSV onder 12 vandaag. Trainer Kevin zegt dat de beelden deze week goed bestudeerd gaan worden door de hele groep samen, en hoopt dat de spelers zelf kunnen zien wt er goed en fout ging. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar VVV Venlo, en gaan we er van uit dat het dan weer beter zal gaan.