0-2
13 september, 00:00
Feyenoord O15 logo

Na de overtuigende overwinning vorige week tegen Excelsior (5-0), trad de "onder 15" nu aan tegen een andere ploeg uit Rotterdam: Feyenoord.

Altijd een beladen wedstrijd. Altijd een wedstrijd tussen twee ploegen die bovenin meedoen. Oftewel: een kraker.

Onder het genot van een lekker zonnetje werd de wedstrijd gespeeld op het hoofdveld van Varkenoord. Feyenoord had vanaf het begin het meeste balbezit. Zonder echter gevaarlijk te zijn. Dat was PSV wél in de 11e minuut toen Davy van den Berg op links de snelle Yasin Aalillou wegstuurde. Maar helaas stuitte Yasin op de uitgelopen keeper.

Nadat Feyenoord een klein kansje kreeg (inzet van ver was een eenvoudige prooi voor keeper Lucas Derks), was het in de 28e minuut PSV dat de openingstreffer op het scorebord bracht. Daar had het een penalty voor nodig die door Yasin Aalillou onberispelijk tegen het net werd geschoten. De aanleiding voor de penalty was het haken van Joep Hakkens binnen de beruchte lijnen nadat hij de bal van Yasin ontving.

Verder gebeurde er niet veel in de 1e helft. En ook in de tweede helft viel er niet heel veel te zien voor de goals.

Sekou Sidibe kon in de 44e minuut met links uithalen van ver, maar zijn schot ontbeerde kracht. Een minuut later bokste keeper Lucas Derks een hoge bal weg, waarna PSV in de 54e minuut dichtbij de 0-2 was. Een heerlijk aangesneden vrije trap van Sekou belandde bij Tijn Daverveld op zijn hoofd die zijn kopbal naast zag gaan.

Niet veel later ging Sekou op links op avontuur. Hij passeerde wat Feyenoorders en bereikte de achterlijn. Zijn inzet/voorzet kwam via de paal weer het veld in. Maar helaas kwam de bal niet bij een meegelopen ploeggenoot terecht.

In de 62e minuut had de Eindhovense ploeg de score misschien wel uit moeten breiden. Doordat drie PSV-ers op de middenlijn druk zetten op een Feyenoordspeler leverde laatstgenoemde zomaar de bal in bij Yasin die snel omschakelde en de net ingevallen Arne Bens vrij voor de keeper zette. Met links wilde Arne scoren, maar de Rotterdamse goalie kon ternauwernood redding brengen.

Nadat vier minuten voor tijd Feyenoord in een klutssituatie nog even dreigend was, besliste Arne twee minuten later dan toch het duel. Wederom stond Yasin aan de basis van deze PSV aanval door op snelheid zijn tegenstander eruit te lopen, de achterlijn te halen en de bal netjes terug te leggen op Sem van den Broek. Die had de pech dat tot tweemaal toe zijn inzet van de lijn werd gehaald. De tweede rebound belandde voor de voeten van Arne die de bal wel tegen het net schoot: 0-2! Game over.

Een goede overwinning vandaag van PSV in een, voetbaltechnisch gezien, matige wedstrijd. Waarin de Eindhovense ploeg wel liet zien over een sterk collectief te beschikken en over de juiste mentaliteit. Daarmee kwam het vandaag terecht als winnaar van het veld.

Komend weekend de streekderby tegen Willem II. Een ploeg die net als PSV na twee rondes nog de volle score van 6 punten heeft.

Lucas Derks; Joey Verhoeven, Tijn Daverveld, Koen Oostenbrink, Benjamin Kailie (c); Evert Linthorst, Joep Hakkens (50' Vince Colpaert), Davy van den Berg (25' Sem van den Broek); Sekou Sidibe (60' Arne Bens), Joop Daniels, Yasin Aalillou.