PSV O19 logo

Cody Gakpo

Joël Piroe

Het Verslag

De volgende halve finale op weg naar het ultieme doel, de finale van het bekertoernooi, brengt ons vandaag naar Het Kasteel. En een kasteel is waar vaak sprookjes uitkomen. Vandaag dus Sparta, het weer is zomers dus alle omstandigheden zijn aanwezig voor een mooie pot voetbal.

We beginnen goed en zetten Sparta meteen onder druk en laten dus meteen zien wat we willen. (waar heb ik dit meer gehoord). Toch duurt het nog tot in de slotfase van de eerste helft voordat we via twee schitterend uitgevoerde aanvallen de keeper van Sparta weten te verschalken. Tweemaal is het raak. Eerst door Cody en even later is het Joël die een schitterende pass van ‘Bertje’ op waarde weet te schatten en op fenomenale wijze de verdiende 0-2 op het scorebord zet. We gaan de rust in met de verdiende en misschien wel iets te lage voorsprong.

Na de rust gaan we gewoon door. We blijven druk zetten en de ene na de andere aanval rolt richting het doel van Sparta. Helaas weten we van de vele kansen er geen meer te benutten en dat is dan ook het enige minpuntje van vandaag. Een overwinning met vier, vijf of misschien wel zes doelpunten verschil was vandaag zeer zeker een mogelijkheid. Het veldoverwicht was zeer groot terwijl dit niet in de uitslag tot uitdrukking komt. Wel weer een overwinning die goed is voor het zelfvertrouwen. Nog twee halve finales te gaan en dan moet het gebeuren.

En vanmiddag werd ook direct duidelijk dat de tegenstander in de finale uit Amsterdam komt. Nu nog een geschikte datum vinden en dan is het zover om toch nog een aansprekende prijs te pakken dit seizoen. Daar gaan we dus voor en na de laatste wedstrijden en de verdiende en eclatante overwinningen van de laatste weken is het zelfvertrouwen groeiende!

Opstelling: Van de Meulenhof, Teze, Soulas, Obispo, Bannani, Sadilek, Daneels, Kun (79e Fernandes), Piroe(79e Konings), Lonwijk (79e Schoonbrood) en Gakpo.