NAC Breda O14 logo

Gioele Nicolaas

Jesper Uneken

Het  Verslag

De wedstrijd begon rommelig maar al snel nam NAC het initiatief. Dit leverde in de tiende minuut van de wedstrijd een eerste kans op voor de bezoekers, maar de voorzet werd net over gekopt. De eerste serieuze kans voor PSV was pas na een kwartier en die leverde PSV direct de voorsprong op. Het schot van Martijn Zuijderwijk werd in eerste instantie nog gesmoord door een verdediger van NAC, maar in de rebound was het Gioele Nicolaas die via de binnenkant van de paal de 1-0 aantekende. De wedstrijd kwam daarna meer in evenwicht en beide teams kregen kansen. In de 20e minuut werd een corner van NAC door een verdediger van PSV weggekopt en in de rebound schoot een NAC-speler net naast. Twee minuten later had PSV een mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar nu was het de NAC-goalie die een doelpunt voorkwam. In de 26e minuut kreeg NAC een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap, binnen het strafschop gebied, ging door de muur op doel maar Mylian Jimenez kopte de bal op de doellijn weg. Vlak voor rust had PSV weer een goede mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden. Na een mooie PSV-aanval werd het schot op goal door Dyon Dorenbosch nog van richting veranderd. De NAC-goalie reageerde alert en kon daardoor een doelpunt voorkomen.

PSV begon sterk aan de tweede helft en zette de bezoekers vanaf het begin onder druk. In de 38e minuut leverde dit een vrije trap op, maar Mohamed Nassoh schoot de vrije trap hard tegen de lat. Twee minuten later wist PSV de score wel uit te breiden. Een mooie voorzet van Deveron Fonville over de centrale verdediger van NAC zette Jesper Uneken vrij voor de NAC-keeper. Jesper tikte handig de 2-0 binnen. PSV had de wedstrijd daarna uit moeten spelen, maar met enig fortuin kwamen de bezoekers vijf minuten later toch dichterbij. Een voorzet van een NAC-speler werd door een PSV-verdediger in eigen doel getikt, 2-1. PSV liet zich daardoor niet van de wijs brengen en creëerde daarna nog diverse kansen. De kansen werden echter niet benut waardoor NAC in de wedstrijd bleef. NAC zette in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog aan en dat leverde nog twee kansen op. Een schot van een NAC-speler ging net naast en een voorzet van een NAC-speler werd van richting veranderd maar Jules Janssen reageerde alert. Vijf minuten voor tijd had PSV de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien maar het schot van Cel Teunen ging rakelings over. Het slotoffensief leverde geen doelpunten meer op zodat de eindstand 2-1 werd.

Opstelling: Jules Janssen, Milan Vossen (51’ Nassim Achenteh), D’Leanu Arts, Nawaaz Landfeld (36’Joep van den Berk), Jesse Giebels, Cel Teunen, Martijn Zuijderwijk (36’ Jesper Uneken), Mylian Jimenez (36’ Mohamed Nassoh), Deveron Fonville, Dyon Dorenbosch (51’ Ruben van Bommel), Gioele Nicolaas.