Sparta Rotterdam JO13-1 logo

Sven Simons
  2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vandaag de laatste competitie wedstrijd voor PSV O13. Net als eerder deze week is Sparta Rotterdam de tegenstander. Alleen is de druk voor PSV stukken minder als afgelopen dinsdag. Ze zijn immers al kampioen en de bekerfinale is bereikt. Sparta daartegen heeft nog één puntje nodig om volgend seizoen in de hoogste competitie van de O14 mee te mogen doen.

De eerste grote kans is voor PSV in de 4e minuut. Chahid el Allachi geeft een mooie steekpass op Ruben van Bommel. Die komt hierdoor vrij voor de Rotterdamse doelman. Jammer genoeg kan hij de bal niet genoeg liften om hem over de doelman heen te krijgen. Hierna is het Sparta wat de wedstrijd domineert. Eigenlijk helemaal niet verwonderlijk als je na het programma van PSV van de afgelopen weken kijkt. PSV oogt dan ook vermoeid. In de 16e minuut is het dan ook Sparta dat op een verdiende voorsprong komt. Het is de nr. 10 Vooren van Sparta die met een perfect uitgevoerde omhaal op een schitterende wijze weet te scoren. PSV probeert het hierna wel, maar Sparta blijft de betere ploeg. Met de 0-1 achterstand wordt dan ook de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Na de rust zien we toch een ander PSV tevoorschijn komen. Men gaat op jacht naar de gelijkmaker. In de 44e minuut komt deze dan ook. Het is Sven Simons die in eerste instantie de bal nog gelukkig mee krijgt in het 16 meter gebied. Maar zich daarna goed vrij draait en verwoestend uithaalt. In de korte hoek wordt de doelman kansloos gelaten en staat het weer gelijk. Nu komt het karakter van deze groep weer boven drijven. Men laat zien dat men toch de 3 punten in Eindhoven wil houden. Alles wordt er aan gedaan om dit te bewerkstelligen maar de bal wil er helaas niet in. Maar ook Sparta komt er nog enkele keren gevaarlijk uit. Maar ook daar ontbreekt het vandaag aan scorend vermogen. Na een slechte eerste helft heeft PSV in de tweede helft in ieder geval laten zien dat het karakter van deze boys goed is. Men heeft er alles aan gedaan en ook met vlagen weer goed spel. Ondanks dat er voor PSV niets meer op het spel stond heeft men de wedstrijd toch niet zo maar laten lopen.

Nu komt de tijd voor PSV dus aan dat de grote finales gespeeld moeten gaan worden. Trainer Tim Wolf zal er alles aan gaan doen om zijn team 100% klaar te maken voor deze toch wel speciale wedstrijden. Datums of tijden zijn nog niet bekend, maar achter de schermen wordt druk gewerkt om van deze wedstrijden iets speciaals te gaan maken. Hou hiervoor de PSV site in de gaten. Namens de spelers en staf wil ik iedereen bedanken die ons ondersteund heeft het afgelopen seizoen. Jullie steun was zeer welkom.