2x
    Jason Pigmans
  2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Nog twee finales te spelen. Dat was het credo voor de uitwedstrijd tegen AZ voor de O15 van PSV. Het team heeft nog steeds drie verliespunten meer dan Ajax. Om de laatste wedstrijd nog als een finale te spelen, moest ook vandaag gewonnen worden. Net als afgelopen dinsdag was de tegenstander er één waarmee nog een appeltje te schillen viel. Want PSV O15 verloor dit seizoen twee wedstrijden. Beide in Eindhoven tegen Sparta en AZ. Dinsdag won de Eindhovense equipe overtuigend van Sparta met 0-7. Wat zou het vandaag in Noord-Holland worden?

De eerste helft verliep vlakjes, voor de beide goals gebeurde niet heel veel. Als er een ploeg dichtbij een treffer was, dan was dat PSV. Na een kwartier spelen zette Jayden Braaf collega Jeremy Antonisse voor de AZ goal. Helaas zocht Jeremy het doel te hoog. In de laatste fase drong AZ een beetje aan en moest keeper Robin Verhoeven een keer handelend optreden bij een voorzet. Gescoord werd er niet. Zo zochten beide teams met de welbekende brilstand de kleedkamers op.

Na de onderbreking kwam PSV al snel op voorsprong. Jeremy gaf de bal diep, precies tussen de laatste linie en AZ-goalie in. Jason Pigmans was sneller dan zijn tegenstander en gebruikte zijn lichaam goed om de bal af te schermen. De uitkomende keeper werd via een lob handig omspeeld waarna de bal langzaam over de doellijn rolde: 0-1. Vlak na deze openingstreffer was AZ gevaarlijk, maar de PSV defensie bleef overeind. Nadat de Eindhovense ploeg tweemaal het zijnet had geraakt, kwam het in de 65e minuut op 0-2. Dit keer was het Nigel Lonwijk die de bal in de diepte weglegde. De Alkmaarse keeper leek de bal buiten de zestien rustig onder controle te brengen, maar maakte een misstap waarna de aanstormende Jason eenvoudig kon scoren. Dik in blessuretijd maakte AZ nog de aansluitingstreffer, maar de tijd was gelukkig te kort om nogmaals gevaarlijk te worden.

Zo won PSV deze belangrijke wedstrijd. Een terechte overwinning over de gehele wedstrijd gezien. Ajax won ook zijn wedstrijd (7-5 tegen Sparta), zodat de laatste wedstrijd voor PSV op woensdag 24 mei nog ergens om gaat. Ajax speelt komende woensdag hun inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag en kan dan weer op drie punten voorsprong komen.

Opstelling: Robin Verhoeven; Thomas Cox (67' Alberto Puts), Nigel Lonwijk, Emmanuel Matuta, Heritier Deyonge; Joost de Schutter, Ian Maatsen (c), Kees van Lindert (69' Joep Kluskens); Jeremy Antonisse (46' Jur Clabbers), Jason Pigmans, Jayden Braaf.

Gele kaart: Joost de Schutter.