2. Wedstrijdverslag

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting.

Mooie overwinning in Amsterdam

Zaterdag stond de lastige, maar ook mooie wedstrijd op het programma in Amsterdam tegen Ajax. De Ajacieden begonnen sterk aan de wedstrijd, creeerden in de eerste tien minuten een aantal mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Daarna kwam PSV wat beter in de wedstrijd en kreeg het in de elfde minuut een grote kans via Shurandy Sambo, deze plaatste de bal over het doel nadat de keeper van Ajax de bal los liet naar een vrije trap van Noni Madueke. In de zestiende minuut trapte Maxime Delanghe de bal over de helft van de tegenstander, de rappe Yorbe Vertessen kwam de zestienmeter in en haalde uit, via de keeper en de paal ging de bal over de achterlijn. De Eindhovenaren kregen hierna aardig wat countermogelijkheden, maar jammer genoeg werden deze niet perfect uitgevoerd en bleef de stand na 25 minuten nog 0-0. De ploeg van John Heitinga zat ook niet stil en creerde ook aardig wat kansjes, maar de uitstekende keepende Delanghe hield zijn doel schoon met een aantal mooie reddingen. Zo gingen we rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft begon weer net zo spectaculair als de eerste. De wedstrijd golfde op en neer en het is Djenairo Daniƫls die in de 58e minuut een verkeerde terugspeelbal van een Ajax-verdediger vergat af te straffen. In de 65e minuut gaf Andrew Mendonca een prachtige crosspass op Nigel Thomas, deze dribbelde naar binnen en schoot zo de verdiende 0-1 binnen. Ajax gaf hierna nog wat druk, maar door goed verdedigen en keurig keeperswerk van de PSV-verdediging kwam de ploeg niet meer echt in gevaar. De stand had zelfs nog iets groter kunnen uitvallen als Madueke een mooie aanval had afgerond, echter belandde zijn schot op de paal. Zo nam de ploeg van Ruud van Nistelrooy de drie punten mee naar Eindhoven en gaan het nog vier mooie finales worden, want door deze overwinning is er ineens nog van alles mogelijk in de competitie.

De eerstvolgende wedstijd van PSV O19 is op zaterdag 4 mei om 14.00 uur tegen NAC Breda.