2x
    Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

O15 komt twee keer terug van achterstand

Voor de tweede keer in tien dagen reisde de O15 af naar Amsterdam. Vorige week woensdag werd het uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker (2-1, waarbij Ajax vlak voor tijd op een discutabele wijze de winnende treffer scoorde). Tijd voor sportieve revanche dus.

Het begin was niet best. De eerste de beste diepe bal werd door de rechtsbuiten voorgegeven en vervolgens binnengekopt. Toen waren er pas drie minuten gespeeld. Ondanks dat Ajax vaak in balbezit was, kwam PSV in de twaalfde minuut langszij. Lars Putters bezorgde de bal bij Ruben van Bommel die met een subtiel balletje Iggy Houben vrij voor de doelman zette. Iggy benutte de kans en bracht de stand op 1-1. Heel lang kon PSV niet genieten van de gelijkmaker, want in de twintigste minuut nam Ajax weer een voorsprong toen de snelle buitenspeler Niek Schiks passeerde. Vlak voor rust kreeg Ajax een grote kans op 3-1 toen het bijna profiteerde van een foutieve breedtepass. Gelukkig reageerde Niek alert en behoedde PSV voor een grotere achterstand.

Na rust waren de rollen een beetje omgedraaid. PSV had nu wat meer de bal. En kreeg ook de beste mogelijkheden. Ruben werd teruggefloten wegens buitenspel, Sven Simons zag zijn vrije trap gekeerd worden en Iggy kon na een uur spelen niet tot een schot komen. Nadat Ajax iets later een mogelijkheid onbenut liet, kwam PSV in de 65e minuut terecht langszij. De ingevallen Shi-jon Martina bezorgde met een beetje geluk de bal bij Iggy die in de zestien niet twijfelde en de 2-2 hard binnenschoot. In de slotminuut kreeg PSV nog een grote kans om de volle buit mee te nemen naar Eindhoven. Na een lange pass van Seb Loeffen kwam Jaivy Lourens niet helemaal uit met zijn passen en ook schuin voor het doel. Hierdoor werd zijn schuiver door de doelman gekeerd.

Zo bleef het 2-2 en dat was gezien de hele wedstrijd ook wel een terechte uitslag. Het team heeft nu twee weken geen wedstrijd en kan de accu opladen voor het slot in de competitie en enkele toernooien.