13 april, 00:00
FC Dordrecht C1 logo
PSV C1 logo

Lokatie: Jeugdhome FC Dordrecht
    Na vorige week de bekerfinale gehaald te hebben, stond vandaag weer een competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander van vandaag: Fc Dordrecht. Een ploeg waarvan in Eindhoven met 2-0 gewonnen werd in een overigens matige wedstrijd. Een team ook die het grootste deel van zijn punten na de winterstop haalde. Maar ook nog niet veilig van degradatiezorgen was.

Al meteen vanaf het obeginsignaal liet PSV zien dat het vol voor de overwinning ging. Spits Joey Konings blokte na amper 30 seconden al bijna de keeper vlakbij de doellijn. Nadat PSV een paar mogelijkheden onbenut liet, kwam Dordrecht in de 20e minuut bijna op voorsprong. Combinerend kwam een Dordt-speler opduiken voor goalie Mike van de Meulenhof die nog net redding kon brengen.

Een paar minuten later was PSV dichtbij de openingstreffer. Op rechts ging Amar Catic er op snelheid vandoor. Maar ook hij stuitte op de keeper. In de 26e minuut was het dan toch raak. Karim Bannani werd op links weggestuurd, en haalde de achterlijn waarna hij een strakke voorzet afleverde. Deze werd vakkundig door Joey binnengeschoten: 0-1. In de laatste minuut was Karim zelf nog dichtbij de 0-2 maar hij wist het net niet te vinden.

In de 2e helft domineerde PSV het spel. Dordrecht had veel kruim verschoten in de eerste helft om de Eindhovense opbouw te verstoren, en moest daar nu de tol voor betalen. Nadat Lennerd Daneels een keer hard recht op de keeper schoot, kwam de Eindhovense ploeg in de 43e minuut toch op 0-2. Dante Rigo legde de bal bij een corner net over de keeper, waarna Kaan Tanriver prima de bal binnenkopte. Wéér een goal van de centrale verdediger! Die aanvallend bij stilstaande situaties vaak voor veel gevaar zorgt, en met regelmaat scoort. Tot grote tevredenheid van zijn trotse vader.

Twee minuten later bouwde PSV zijn voorsprong uit. Een prachtige diepe bal van Roel van Linschoten op Jaëll Hattu ging hier aan vooraf. Nadat Jaëll zijn tegenstander te snel af was, kon hij de vrijstaande medespeler uitkiezen. Uiteindelijk was het Joey die zijn 2e treffer van de middag aantekende.

PSV had zijn ruime voorsprong te pakken en liet een paar mooie aanvallen over de slechte grasmat rollen. Scoren deed het pas weer in de 61e minuut. Dordrecht nam een achterbal en de keeper speelde zijn centrale verdediger in. Karim zette goed druk hetgeen tot Dords balverlies leidde waarna Joey eenvoudig kon profiteren en zo zijn 3e scoorde.

Nadat Dordrecht in de slotfase tweemaal dreigend voor de Eindhovense goal kwam, was het slotakkoord voor PSV. Een magnifieke opening van Jaëll op Karim stond aan de basis van de 5e Eindhovense treffer. Karim nam de bal uit de lucht subliem aan en rondde met een knap schot meteen af.

Een prima overwinning vandaag. Met bij vlagen goed voetbal. Feyenoord liet vandaag 2 punten liggen. Zou er nog een stunt inzitten?....... De toekomst zal het leren. Op 27 april spelen we de volgende wedstrijd weer. Excelsior komt dan naar Eindhoven.

Mike van de Meulenhof (63' Ieke Scheerhoorn); Roel van Linschoten (54' Ymanuel Hurkmans), Kaan Tanriver, Tom Scheepers (c), Lassana Faye (54' Ertem Bölükbas); Dante Rigo, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu; Amar Catic, Joey Konings, Karim Bannani.