13 april, 00:00
Ajax A1 logo
PSV A1 logo

Lokatie: De Toekomst
    Ajax uit is altijd een topper, ook al staat de tegenstander wat lager op de ranglijst. Vandaag voor de tweede keer in een week naar Amsterdam. Dinsdag nog tegen de A2 voor de beker en een 2 – 0 winst en de laatste horde voor de finale. Vandaag de competitie en op weg naar het kampioenschap. En zoals wel vaker krijg je niet altijd wat je verdiend of waar je recht op denkt te hebben. We kunnen niet zeggen dat er niet hard gewerkt is, maar we belonen onszelf niet. Gezien de kansen is de stand bij de rust misschien wel 0 – 3 maar in werkelijkheid is het 1 – 1. De eerste kans is voor Antonio maar hij heeft te veel tijd nodig om te scoren. Vlak daarna is het Farshad die een voorzet geeft en nu is het wel Antonio die het net weet te vinden. We krijgen dan nog enkele goede mogelijkheden maar deze zijn niet aan ons besteed. Ajax kruipt wat uit zijn schulp en na twintig minuten is een aanval over links er de oorzaak van dat hun nummer 8 een voorzet knap binnen weet te schieten. We raken nog de paal voor de rust maar de stand blijft gelijk.
    Na de rust willen we het snel oppakken maar het is Ajax dat vlak na rust op miraculeuze wijze niet op een voorsprong komt. Dan gaat het spel over en weer. De kansen komen voor beide kanten maar het is Ajax dat na een kleine 65 minuten weer via een aanval over links weet te plaatsen en de voorzet wordt binnen gewerkt. 2 – 1.
    Nu moeten we wel. En de kansen komen ook. En zelfs na 90 minuten in de drie minuten extra tijd hebben we nog twee uitgelezen mogelijkheden om in ieder geval de gelijkmaker te scoren. Maar helaas zijn we in Amsterdam en niet in Dortmund. We verliezen vandaag kostbare punten in de race om plek een maar we zijn nog lang niet uitgeschakeld.
    Volgende week een reisje naar Groningen en dan zien we weer verder.