4-1
13 april, 00:00
Fortuna Sittard D2 logo

Het competitie einde nadert en de tegenstander van vandaag is voor de 4e keer dit seizoen de koploper Fortuna Sittard. De eerste reeks buiten beschouwing gelaten, is de afgelopen wedstrijden gebleken dat we niet voor Fortuna onderdoen. Sterker nog, de laatste wedstrijden mochten we zelfs aanspraak maken op een overwinning. Statistieken zeggen echter deze competitie niks, gezien de wekelijks verrassende uitslagen. PSV liep de afgelopen 2 wedstrijden tegen zeperds aan en het wordt weer tijd voor een goed resultaat. PSV zit vanaf het begin goed in de wedstrijd en voetbalt gewoon goed in deze fase. Goede combinaties, veel beweging, altijd wel ergens een vrije man. Fortuna moet het meer van het fysieke spel hebben en zijn vooral afhankelijk van hun snelle rechtsbuiten die voor gevaar zorgt. In een duel in de zestien zet Rico deze speler de voet dwars en speelt hierbij de bal, maar scheidsrechter Boesten ziet hier een strafschop in. In de nabeschouwing geeft hij aan onze reporter toe dat hij te snel beslist had. Desondanks dus strafschop en dit buitenkansje wordt door Fortuna benut, waardoor PSV op een 1-0 achterstand komt. PSV laat zich niet uit het vuur slaan en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Zo kunnen Sem en Koen het strafschopgebied binnen lopen, maar kunnen helaas niet tot een schot komen. Een kansje voor Joop, maar deze kan net niet genoeg kracht achter de bal zetten. Aan de andere kant blijft het oppassen voor de snelle rechtsbuiten, maar zijn voorzetten worden of weggewerkt of zijn onnauwkeurig waardoor het niet echt gevaarlijk wordt. PSV komt wel goed weg, wanneer de scheids weigert te fluiten als een Fortuna speler binnen de zestien meter neergaat. We zullen dan maar zeggen als compensatie voor de eerste treffer. Na een minuut op twintig komt dan toch de verdiende gelijkmaker voor PSV. Arne komt goed naar binnen en met een curve schiet hij de bal achter de Fortuna doelman. Even later komt PSV bijna op voorsprong als een mislukt schot via een Fortuna speler toch nog richting doel gaat en op de paal terecht komt. Yassin kan er net niet goed bij om de terugspringende bal alsnog in het doel te werken. Ruststand 1-1 waarbij vanuit PSV zijde vrij aardig wordt gevoetbald. De tweede helft een sterker Fortuna dat meer de duels opzoekt en direct druk probeert te zetten. In de tweede helft wordt het spel aan PSV zijde dan ook een stuk onrustiger. Na een minuut of 10 in de 2e helft krijgt Fortuna een vrije trap en hun laatste man jaagt deze in de kruising. PSV komt niet meer goed aan combineren toe, maar met een beetje meer geluk had Greg voor de gelijkmaker kunnen zorgen. Echter zijn inzet wordt net voor de doellijn door een verdediger gekeerd. Toch blijft Fortuna, zonder grootst te voetballen, de meest dreigende ploeg in de tweede helft en profiteert van onrust bij PSV. Als Fortuna halverwege de tweede helft op een 3-1 voorsprong komt is de wedstrijd beslist. Net voor het einde scoort Fortuna nogmaals zodat er een geflatteerde 4-1 op het scorebord komt. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor Fortuna, maar gezien het spel in de eerste helft had er mogelijk meer in gezeten.