0-3
13 maart, 18:00
AZ JO13-1 logo

PSV O13 verliest inhaalwedstrijd van AZ

PSV O13 heeft de bekeroverwinning van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg verloor het inhaalduel tegen AZ met 0-3. Een zure nederlaag, aangezien de ploeg driekwart van de wedstrijd uitstekend stand kon houden.

Het eerste half uur van de wedstrijd was volledig in evenwicht. Beide defensies hadden hun zaken prima op orde, waardoor het grootste deel van de wedstrijd zich op het middenveld afspeelde. Hier wist PSV veel duels te winnen, maar echte kansen wist de ploeg niet te creƫren. Alleen Nicolas Verkooijen was een keer gevaarlijk, maar de Belg wist zijn uitstekende solo niet te belonen met een doelpunt. Zodoende gingen beide teams rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft werd AZ langzaam wat sterker. De Alkmaarders begonnen steeds meer duels te winnen, maar omdat de Eindhovense defensie steeds goed stond opgesteld bleef er voor PSV uitzicht op een resultaat. Een kwartier voor tijd ging het echter mis, na een corner kon de centrale verdediger van AZ de bal vogelvrij binnenkoppen. Toen vlak na de aftrap meteen de 0-2 viel (een schot werd ongelukkig van richting veranderd), was het Eindhovense verzet gebroken. Twee minuten voor tijd werd het ook nog 0-3, wat tevens de eindstand was.

Een jammerlijke nederlaag dus voor PSV O13, dat ondanks een goede eerste helft met 0-3 ten onder ging. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma, als Sparta Rotterdam op bezoek komt op De Herdgang.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Michael Bresser, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Nicolas Verkooijen, Samuel Gomez; Jayden Ettienne (47/Zaid El Bakkali), Robin van Duiven (53/Gino Verhulst), Eus Waayers (31/Julian van Esdonk).